Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova subocka

Županijska cesta Borovac - B. Jaruga obnovljena nakon 30 god.

nova subocka,županijska cesta,marina lovrić merzel,antun vidaković (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/7
06.10.2012.
u 20:00

Radi se o Zapadnoslavonskoj magistrali u duljini od 28 kilometara potpuno uređene prometnice

Na skupu u naselju Nova Subocka u popodnevnim satima svečano je obilježen završetak radova na županijskoj cesti na relaciji Borovac – Rajić – Novska – Banova Jaruga. Radi se o Zapadnoslavonskoj magistrali u duljini od 28 kilometara potpuno uređene prometnice.

- Ovo je prva temeljita obnova ove ceste nakon trideset godina. Pri tome su obnovljena i dva mosta u selima Voćarica i Janja Lipa. Sisačko-moslavačka županija uložila je u ove radove vlastita sredstva, vrijednost radova je 36 milijuna kuna - naglasila je županica Marina Lovrić Merzel (SDP), koja je na svečanost došla u pratnji svih svojih suradnika.

Veliki broj nazočnih pozdravio je i Antun Vidaković (HDZ), gradonačelnik Novske, koji je posebno istaknuo kako je za izniman doprinos u rehabilitaciji ove ceste Sisačko-moslavačkoj županiji dodijeljena Plaketa grada Novska. Pozvao je županicu da preuzme priznanje na svečanoj sjednici u povodu Dana grada, 18. listopada.

Obnova cijele ceste županijskog ranga, Popovača – Kutina – Novska do Borovca značajno će pridonijeti sigurnosti prometa i da se radi o prometnici koja je cijelom dužinom alternativni pravac auto cesti. Rečeno je da su njenom obnovom stvoreni uvjeti za brži gospodarski razvoj Moslavine i Zapadne Slavonije, osobito u djelatnosti turizma. Na skup u N. Subockoj odazvao se veliki broj mještana i građana koji su razglasnim vozilom pozivani cijeli protekli tjedan na svečanost, a iz županije svima je i na kućnu adresu upućena pozivnica.

Za vrijeme trajanja otvorenja ceste i rezanja vrpce, promet u oba smjera bio je zaustavljen. Vozači nisu prigovarali, kažu kako je ovo početak predizborne kampanje SDP-a za lokalne izbore, pa neka se političari sada napričaju, važno je da su dobili uređenu cestu. Svečanost je nastavljena u velikom šatoru podignutom za tu priliku, nastupom folklornih skupina uz Miroslava Škoru.

Komentara 4

PR
propalismoFranjoskroz
20:44 06.10.2012.

da se čovjek zapita Vidakoviču,22 godine na vlasti u Novskoj i onda ti SDPovka iz Siska mora cestu pokrpat

RO
robo
20:44 06.10.2012.

Napokon jedna lijepa vijest.

BA
baniček
11:56 07.10.2012.

podržimo marinu i dinka da nam budu vođe za bolje sutra, za zapošljavanje podobnih kadrova s namještenim natječajima, za razvoj zajednice, bratstva i jedinstva i tekovina za koje se zalažu HDZ I SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije