Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.05.2014. u 12:00

Ante Gotovina, heroj i poduzetnik, dobio je od Šibensko-kninske županije koncesiju na 20 godina za uzgajalište tuna koje se prostire na 126.000 četvornih metara pokraj otočića Balabre u Kornatima.

Ante Gotovina, heroj i poduzetnik, dobio je od Šibensko-kninske županije koncesiju na 20 godina za uzgajalište tuna koje se prostire na 126.000 četvornih metara pokraj otočića Balabre u Kornatima. Odluka je donesena uz protivljenje Općinskog vijeća Murtera i prigodan politički igrokaz. Stipe Petrina je na županijskoj skupštini tvrdio da je vijeće bilo „sto posto“ protiv uzgajališta, što je, piše Slobodna, demantirao župan Goran Pauk. Od 11 vijećnika, na sjednicu ih je došlo 8, protiv je bilo njih 7, uz jednog suzdržanog, što nije „sto posto“. Ali je zato Županija sto posto ignorirala želje Murterana.

Prozivaju je zbog bivšeg savjetnika u “cirkusu”

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, nema sreće sa savjetnicima. Prema pisanju 24sata, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika proziva ministricu zbog mutnog zapošljavanja stranačkog kolege Žarka Vukobrata. Taj bivši savjetnik ministrice Opačić u prva tri mjeseca 2012. sjedio je na dva stolca, dok je bio zaposlen u Komunalnom poduzeću Jastrebarsko, ali je dolazio na posao u Ministarstvo gdje je primao službene obavijesti o korištenju službenog automobila i slobodnih dana. Vukobrat se nije dugo zadržao u društvu ministrice, napustio ju je 2013. uz oproštajno pismo kolegama u kojem je Ministarstvo nazvao „cirkusom“.

Udžbenike koristi za političku propagandu

Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik, dao je u lokalne medije oglas kojim se hvali uvođenjem besplatnih udžbenika, uz zloban dodatak da je – oporba glasovala protiv. Politička borba počela se voditi na mali milijun načina.

Dužnosnici sudskom odlukom dobili novi izvor prihoda

Jovo Vukša, bivši zamjenik načelnika Donjeg Lapca, dobio je sudski spor kojim je tražio pravo na novčanu naknadu za neiskorišteni godišnji odmor.

Postane li presuda pravomoćna, piše Novi list, to će značiti da i svi drugi dužnosnici, od članova Vlade i saborskih zastupnika naniže, imaju pravo na slične novčane naknade. Kako znamo da naši čelnici stalno delaju i ne stižu iskoristiti svoj cijeli godišnji odmor, zahvaljujući Vukšinu presedanu mogli bi si još malo podebljati prihode. 

>> Boris Lalovac ojačao košarkaški lobi u Vladi

Komentara 4

Avatar tituš
tituš
12:16 14.05.2014.

Treba generalu dati kompleks na Pantovčaku, a ne more i otoke! To je shvatio Petrina, dok u županiji nisu imali razumijevanja.

MX
MXLCLGTG
15:36 14.05.2014.

Ovaj petrina sve sto nije KPH ne podrzava za sve je protiv

Avatar Pero2013
Pero2013
16:21 14.05.2014.

kakav je to heroj kad će sad protiv volje naroda raditi, ima da im usmrdi čitavo more tamo i ustvari odkud njemu sad najednom svi ti novci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije