Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetili burxelles

Županija korak bliže fondovima i institucijama EU

'04.05.2012., Zagreb - Zastava Europske unije i Hrvatska zastava na institucijskim zgradama na Markovom trgu, ilustracija.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
13.10.2012.
u 21:10

Sudjelovali su na tradicionalnoj manifestaciji Otvorenih dana regija i gradova Open Days 2012.

Protekli tjedan izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno županom Tomislavom Tolušićem je boravilo u trodnevnom posjetu Bruxellesu u pratnji ravnateljice VIDRA-e (Razvojne agencije iz Virovitice) Sanje Bošnjak i njezinih suradnica. Sudjelovali su na tradicionalnoj manifestaciji Otvorenih dana regija i gradova-Open Days 2012. Manifestacija ima misiju zbližavanja politički aktivnih osoba, predstavnika građana te stručnjaka na područjima regionalne politike u temama EU fondova s EU institucijama.

Predstavljeni su i ciljevi Kohezijske politike EU te putem raznih seminara i radionica prisutni su upoznati s financijskim aspektima EU. Tema rasprave je bila pristup izazovima pred kojima su se našli mnogi gradovi i regije cijele Europe.

Ova manifestacija je za Virovitičko-podravsku županiju predstavljala i puno više s obzirom da s 2013. godinom, županija postaje punopravna članica međunarodnog udruženja regionalnih samouprava Partenalia, te je ujedno i održan prvi poslovni sastanak na tu temu upravo tijekom ovog posjeta Bruxellesu. Radna skupina je zadovoljna dosegnutim saznanjima te obogaćena velikim iskustvom koje su stekli na radionicama na temu Kohezijske politike EU i financiranja Strukturnih fondova. Župan Tolušić je potvrdio da je tijekom boravka ovog radnog posjeta, među ostalim, zadovoljan postignutim, a osobito je istaknuo uspješnu suradnju Razvojne agencije VIDRA-e koja je u suradnji s Partenaliom, aplicirala jedan projekt za financiranje iz Strukturnih fondova.

Župan je tijekom posjeta, razgovarao s predstavnicima Osječko-baranjske županije o mogućnosti korištenja njihova ureda u Bruxellesu za potrebe Virovitičko-podravske županije. Isto tako, župan Tolušić se susreo sa saborskim zastupnicima, promatračima u Europskom parlamentu Borom Grubišićem i Andrejem Plenkovićem te Kolindom Grabar Kitarović, pomoćnicom glavnog tajnika NATO-a. Djelatnike razvojne agencije VIDRA iz Virovitice će uskoro posjetiti predstavnici španjolskih regija te će ih educirati o specifičnostima poslovanja Kohezijske politike EU i financiranju iz Strukturnih fondova.

Ovakve djelatnosti i rad županije razveselit će mnoge građane Virovitičko-podravske županije s obzirom da svako novo europsko iskustvo znači i korak bliže europskim standardima te svakako budi nadu za bolje, sigurnije i ljepše sutra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije