Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret s premijerom

Župani će zatražiti da se podigne gornja granica prireza?

Goran Pauk
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
01.07.2017.
u 19:35

Nužno je uspostaviti efikasniji i jednostavniji model raspodjele poreza – kaže predsjednik Zajednice županija Goran Pauk

Uoči sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem u ponedjeljak u Požegi, jučer su se prvi put nakon lokalnih izbora sastali župani. Kako je priopćeno iz Zajednice županija, predstavljen im je nacrt novih izvora financiranja lokalne samouprave, a predsjednik Zajednice, šibensko-kninski župan Goran Pauk, kolegama je kazao kako je nužno uspostaviti efikasniji i jednostavniji model raspodjele poreza.

– Prihodi jedinica lokalne i regionalne samouprave mogli bi se povećati učinkovitijom raspodjelom poreza na dohodak, prihodom o poreza na promet nekretnina i poreza na dohodak od kamata na štednju te povećanjem gornje stope prireza – kazao je Pauk. Prvi je to put nakon niza godina da se spominje povećanje gornje stope prireza.

No, Pauk tvrdi kako je to spomenuto tek kao jedna od mogućnosti za povećanje prihoda gradova i općina. U Ministarstvu financija neslužbeno doznajemo kako gradovi i općine nisu tražili takve izmjene, no poručuju da će, zatraže li ih, razmotriti njihove argumente. Nova pravila ne žele otkriti ni u Ministarstvu ni u Zajednici županija, ističu tek da će se uvesti pravedniju i transparentniju raspodjelu poreznih prihoda.

Komentara 19

DU
Deleted user
19:42 01.07.2017.

Neće ići.....treba vas ukinuti na 5 županija i izvolite te prosere prodavati na tržištu....

ST
stefj
19:59 01.07.2017.

Opet isto. Politika kod nas se ne mijenja... Stalno novi porezi i povećavanje postojećih. Uhljebi su nezasitni, žele više...

BI
bitanga1331
21:39 01.07.2017.

A treba neradićima i uredskim štakorima dati plaću!! A kad trebaš nekak obaviti u grad poglavarstvu oni ne stignu baš su u gužvi! A naravno da ne stignu kad nikad ne dođeju na vrijeme na posao gablec traje po sat vremena a kad treba ic doma tu su prvi u pol 3 više ne rade!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije