Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Župan Boris Miletić u Vukovaru: Istri su potrebni poljoprivredni proizvodi

Branimir Bradarić
25.02.2022.
u 15:28

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić smatra kako se prvi rezultati povezivanja zelene i plave Hrvatske mogu očekivati već do kraja ove godine.

Župan Istarske županije Boris Miletić posjetio je danas Vukovarsko – srijemsku županiju gdje je razgovarao sa županom Damirom Dekanićem o daljoj mogućoj suradnji. Kazao je kako je bilo riječi kako iskoristiti potencijale Vukovarsko – srijemske županije ali i bolje povezati zelenu i plavu Hrvatsku.

-Trebamo autentičnost, a imamo i čistu zemlju pa samim tim i zdrave proizvode. Istarskoj županiji su potrebni poljoprivredni proizvodi. Primjera radi ukoliko se na istoku proizvodi pšenica potrebno ju je proizvesti kao gotov proizvod, a Istra je područje gdje se to traži. Vjerujem kako ćemo do kraja mandata sigurno imati rezultata – rekao je Miletić.

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić smatra kako se prvi rezultati povezivanja zelene i plave Hrvatske mogu očekivati već do kraja ove godine.  

- Razgovarali smo o tome kako se treba raditi u turizmu, brendirati, koji su koraci u tome I slično. Želimo mapirati ne naše mogućnosti nego potencijalna područja za ulaganje. Vjerujem da zajedno možemo uspostaviti puno bolju suradnju – rekao je Dekanić.

Župan Miletić govorio je i o turizmu u Istri povodom svih događanja u Ukrajini. Podsjetio je kako Istru posjećuje i određeni broj turista iz Rusije i Ukrajine ali i da im ipak većina turista dolazi iz Njemačke, Austrije, Italije i Nizozemske. Smatra kako udio turista iz Rusije i Ukrajine nije toliki da može dovesti do velikog poremećaja. Jedan od razlog tome je i covid pandemija radi koje je smanjen broj dolazaka avionima u Istru pa tako i turista iz Rusije i Ukrajine.

- Više nas je sada strah što će se događati s Europom, pitanje sigurnosti, cijena energenata i utjecaja na sve građane – rekao je Miletić. Najavio je i dalji rast cijena usluge u Istri napominjući da kada rastu ulazni brojevi da onda logično rastu i cijene usluge.

Ključne riječi

Komentara 2

IV
IvoDivo
16:02 26.02.2022.

Od Istre do Vukovara koliko samo naša domovina ima jugo smradova.

DU
Deleted user
20:37 25.02.2022.

Za loše stanje poljoprivrede zahvaljujući ministrici i njenoj nesposobnosti nikada u povijesti nismo imali lošije ministarstvo poljoprivrede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije