Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otprije poznat policiji

Žrtva ga ranije prijavila zbog silovanja: Otmičara nakon 24 sata potrage uhitili kod Umaga

Buje:  Blokada ceste Materada na mjestu gdje je oteta žena
Sasa Miljevic / PIXSELL
27.07.2023.
u 21:54

Muškarac je otetu ženu navodno poznavao otprije; ona ga je, navodi portal Istra24, prije mjesec dana prijavila zbog silovanja, no istraga će pokazati detalje slučaja. Uhićeni je policiji otprije poznat po kaznenim djelima i nasilnom ponašanju pa su u potragu bili uključeni i naoružani specijalci.

Nakon 24-satne potrage umaška je policija u četvrtak ujutro oko 8.30 sati uhitila muškarca kojeg sumnjiči da je dan prije ujutro na parkiralištu na području Petrovije kod Umaga oteo ženu. Iz PU istarske ne otkrivaju detalje ovog slučaja, gdje su ga pronašli, je li pružao otpor pri uhićenju i poznaje li žrtvu otprije, već samo navode da je nad osumnjičenim u tijeku provođenje kriminalističkog istraživanja.

Ono što je poznato jest da je policija u srijedu oko 8 sati dobila dojavu da je žena oteta na parkiralištu u Petroviji, odmah su se zaputili na mjesto događaja, a ubrzo je žena i pronađena u Matelićima, mjestu nekoliko kilometara udaljenom od mjesta gdje je oteta i od središta Umaga. Žena je pronađena neozlijeđena, ali u stanju šoka zbog onoga što joj se dogodilo.

VEZANI ČLANCI 

Neslužbeno se doznaje da ona otprije poznaje svog otmičara, da ga je i prijavljivala zbog nasilnih radnji, a portal Istra24 navodi neslužbeno i da ga je prije mjesec dana prijavila za silovanje. Na parkiralištu ju je muškarac, za kojeg se priča da je u 60-im godinama, ugurao u automobil i vozio je neko vrijeme, nakon čega ju je ostavio u drugome mjestu, a on se dao u bijeg; automobilom, a kasnije i pješice.

Policija je od žene dobila podatke o muškarcu, a osim njoj, otmičar je poznat i njima s obzirom na to da je počinitelj kaznenih djela, među ostalim i nasilnog karaktera. Vješto je do sada skrivanjem i prikrivanjem tragova izbjegavao sukob sa zakonom. Stoga su za njim cijeli dan i noć tragale temeljna, specijalna i interventna policija, koja je blokirala mjesto u kojem je žena pronađena, ali i lokacije za koje se sumnjalo da bi mogle skrivati bjegunca. Drama je završila kada je, nakon što su uspjeli locirati njegov položaj, naoružana policija okružila njegovu lokaciju, tako da više nije imao mogućnost bijega i nakon čega je ubrzo uhićen. Kriminalističko istraživanje koje je u tijeku rasvijetlit će motive ovog događaja, a otmičar će istragu vjerojatno čekati u pritvoru.

VIDEO Blokada ceste na mjestu gdje je oteta žena

 

 

Komentara 7

LE
lector2corrector
22:17 27.07.2023.

"Uhićeni je policiji otprije poznat po kaznenim djelima i nasilnom ponašanju pa su u potragu bili uključeni i naoružani specijalci. Vješto je do sada skrivanjem i prikrivanjem tragova izbjegavao sukob sa zakonom."... a di je tu logika?

TR
Tripoli
21:59 27.07.2023.

Šiptarska posla...

DU
Deleted user
10:32 28.07.2023.

Ukinuti uvjetnu kaznu sa rokom kušnje, odmah u zatvor, nasilnici, pedofili, ubojice PLUS zlouporabe položaja i ovlaštenja... ma za sve ukinuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije