Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rehabilitacija D. Mihajlovića

Zoran Vinković oštrim rječnikom poziva na zamrzavanje odnosa sa Srbijom

zoran vinković
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
15.05.2015.
u 13:01

Rehabilitacija Draže Mihailovića još je jedan od niza dokaza da Srbija nije spremna napustiti velikosrpsko politiku, niti će to ikada biti spremna učiniti, kaže Vinković

Rehabilitacija Draže Mihailovića još je jedan od niza dokaza da Srbija nije spremna napustiti velikosrpsku politiku niti će to ikada biti spremna učiniti – stoji u priopćenju Zorana Vinkovića, HDSSB-ovog gradonačelnika Đakova. Ta je presuda dala legitimitet "četničkoj politici genocida koja je protiv nesrpskih naroda na području Hrvatske te BiH provođena u Drugom svjetskom ratu". Četnički pokret "predvođen novovjekim Dražama i đeneralima", nastavio je, isto je ponovio i 90-ih godina tijekom Domovinskog rata i rata u BiH.

– Danas većina srbijanskih političara, posebice lažni demokratski čelnici većine političkih stranaka u toj državi, a zapravo neskriveni četnici, pokazuju da je i sadašnja srbijanska politika podupiratelj politike genocida i etničkog čišćenja predvođenog đeneralom Dražom, popom Momčilom Đujićem i svim drugim četničkim vojvodama od Šešelja i Arkana do Karađića i Mladića – izjavio je Vinković.

Očito je, mišljenja je on, da Srbija nije spremna na demokratizaciju društva, kao ni biti dijelom suvremene Europe. Hrvatsku Vladu, premijera Zorana Milanovića i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović pozvao je da zamrznu sve odnose sa Srbijom.

>> 'Presuda ne može izbrisati zlodjela četničkog pokreta'

Komentara 11

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:36 15.05.2015.

ovo nije oštar rječnik već nešto što ide članovima i simpatizerima četničkog pokreta ili ISILa

KA
kafka
14:50 15.05.2015.

Tako treba! Neka se odrede. U EU se ne ide s koljačima i ubojicama.

DU
Deleted user
15:19 15.05.2015.

U srbiji su na vlasti radikali sa vladajućom trojkom koja je učestvovala u agresiji na hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije