Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Srbiji mogu poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo: 'Šaraj malo, brate'

milanović zoran
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/12
22.09.2015.
u 12:09

"Situaciju promatramo iz sata u sat, vidimo što rade i u kakvom su dealu s Budimpeštom"

Hrvatska je zatvorila Bajakovo za kamionski promet, srpska vlada Hrvatskoj prijeti protumjerama, a premijer Zoran Milanović Beogradu poručuje da prestane slati sve izbjeglice prema Hrvatskoj.

– Zemlje koje su najmanje ugrožene, kao Mađarska, izvode show. Zašto? Za to će pred Bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu joj poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo: "Šaraj malo, brate." Šalji malo gore u Mađarsku i Rumunjsku. Šalji u Hrvatsku. Mi ćemo dalje slati na sve strane. Sutra ćemo u Bruxellesu, gdje neće biti Vučića i ekipe, razgovarati kako da stvar riješimo na izvoru, u Turskoj i Grčkoj. I to je važno. Ja civilizirano i normalno razgovaram s onima kojima je najteže, s Austrijom i Njemačkom. A tko je najglasniji? Oni koji su obični koridor – rekao je premijer Milanović.

Rekao je i kako zbog zatvorenog Bajakova i Hrvatska, a još više Srbija, trpe gospodarsku štetu i da to nije dobro.

– Ali u ovom trenutku mi moramo poslati jasnu poruku. Pa nismo budale. Situaciju promatramo iz sata u sat, vidimo što rade i u kakvom su dealu s Budimpeštom. Dajte malo olabavite, sve ćemo riješiti. Hrvatska može kao koridor primati tisuće ljudi, ali Srbija mora početi slati izbjeglice i na druge strane – rekao je Milanović.

Podsjetimo, srbijanski premijer Aleksandar Vučić zatražio je od Hrvatske da povuče odluku o zaustavljanju teretnog prometa. Na izvanrednoj konferenciji za medije rekao je da će, ako Hrvatska to ne učini, povući protumjere. Vučić je rekao da će Srbija odgovoriti na hrvatsko zatvaranje granica za srpske kamione ako Europska unija do 14 sati ne reagira. Vučić je zbog Bajakova za danas sazvao i hitnu sjednicu vlade.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> 'Angela Merkel radi nešto dobro i korisno, a predsjednica ju je izvrijeđala'

>> Grabar-Kitarović: Kada sam govorila o uporabi vojske, nitko nije mislio na uporabu oružane sile

Komentara 134

AC
accusator
12:32 22.09.2015.

A nas uvijek neki vicmaheri zapadnu, očito nismo bolje ni zaslužili.

MA
mar06mir
12:47 22.09.2015.

Koji riječnik, koje bistre poruke. Ovaj je potpuno prolupao. Šaljite ga u Vrapce da nas ne zavadi s cijelim svijetom do kraja mandata. Možda mu je to i cilj. Koja konjina.

SL
sly7
12:30 22.09.2015.

na izborima nema šanse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije