Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Milanović se susreo s predstavnicima poduzetnika druge generacije hrvatskih iseljenika

Zoran Milanović
Patrik Macek/PIXSELL
29.10.2015.
u 17:10

Na susretu u Banskim dvorima potvrđena je potreba nastavka suradnje na sustavnom povezivanju i umrežavanju hrvatskih gospodarstvenika koji žive izvan Hrvatske s matičnom domovinom

Predsjednik Vlade Zoran Milanović susreo se danas u Banskim dvorima s predstavnicima gospodarstvenika i poduzetnika druge generacije hrvatskih iseljenika, sudionika u Zagrebu upravo završene Konferencije Meeting G2.1 "Meeting Second Generation", izvijestili su iz Vlade.

Nakon sastanka s predsjednikom Vlade, s gospodarstvenicima i poduzetnicima druge  generacije hrvatskih iseljenika razgovarali su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost  Damir Novinić, te predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević.

Ministar Mornar predstavio je iskorake koje je Republika Hrvatska napravila u  području olakšavanja i poticanja ulaganja, dok je organizator konferencije Josip  Hrgetić, povratnik iz Venezuele i organizator konferencije prezentirao njezine  temeljne ciljeve i zaključke te Vladi zahvalio na otvorenosti za suradnju.

Na susretu u Banskim dvorima potvrđena je potreba nastavka suradnje na sustavnom  povezivanju i umrežavanju hrvatskih gospodarstvenika koji žive izvan Hrvatske s matičnom domovinom. Zaključeno je da bi osnaživanje gospodarstva  potaknulo ne samo mlade ljude da ostanu u Hrvatskoj, nego i motiviralo hrvatske  iseljenike i njihove potomke na povratak u Republiku Hrvatsku kao njihovo  profesionalno i životno odredište, priopćili su iz Vlade.

>>Vrijeme je da udružimo snage i potaknemo promjene!

>>Iseljeništvo je više mislilo na to kako pomoći Hrvatskoj, nego što je Hrvatska mislila na povezivanje s iseljeništvom

>>Iseljenike najviše zanimaju turizam 
i startup projekti

Komentara 13

MA
marsovac
17:45 29.10.2015.

decki moj; savijet,.... dodjite u svoju pra domovinu, okupajte se, uzivajte u suncu i prirodi, pojedite nesto ali pazite da vam neponude ribu ili lignje iz japana zaledjenu i odite od kuda ste dosli......Drzite kesu zatvorenu jer ce vas pokrasti, prevariti i opeljesiti za tren oka...........ovo je nazalost zemlja lopova i drzavnih (nesposobnih cinovnika) uhljeba.

DU
Deleted user
18:06 29.10.2015.

i kaj je izlaprdal? koga je izvređal? Uostalom koga briga kaj laprda bivši slučajni premijer.

BK
branko-kockica
19:19 29.10.2015.

Je li se možda susreo i s Damirom Đurekovićem, sinom Stjepana Đurekovića? Ups, nije, Damir je likvidiran od strane onih koje je Milanović štitio muljažom s lex Perkovićem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije