Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u Savskoj

Poruka Vlade: 'Milanović ne može ići na okrugli stol čiji organizatori traže ostavku ministra'

branitelji Savska 66
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
24.04.2015.
u 14:08

Dolazak na skup potvrdili su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić

Branitelji koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u šatoru u Savskoj 66 i već mjesecima traže ostavku ministra Predraga Matića i njegovih suradnika na današnjoj su konferenciji za medije najavili "skup zajedništva" koji organiziraju 2. svibnja na Trgu bana Jelačića i okrugli stol u Hrvatskom novinarskom domu u srijedu.

Jučer je Đuro Glogoški i službeno u Vladi za okrugli stol u HND-u predao poziv premijeru Zoranu Milanoviću. Branitelji su danas kazali da još nemaju potvrdu da će se Milanović zaista i pojaviti. "Premijer Milanović ne može ići na okrugli stol čiji organizatori bezuvjetno traže ostavku njegova ministra i time pokazuju da im zapravo nije stalo do razgovora na koji pozivaju", poručili su iz Vlade za N1 televiziju.

Braniteljima su dolazak potvrdili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, piše televizija N1.

Podržavaju udruge Blokirani i Franak

Kazali su da okupljanje 2. svibnja na Trgu bana Jelačića neće biti prosvjedni, već "skup zajedništva" za koji je osmišljen bogat kulturno-umjetnički program s kulturno-umjetničkim društvima iz cijele Hrvatske, a na pozornici će se pojaviti i Marko Perković Thompson.

Podržali su udrugu Blokirani, koja je jučer prosvjedovala na Markovu trgu te udrugu Franak koja će sutra prosvjedovati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Pridružit će se prosvjednicima koji će krenuti u šetnju od Trga Franje Tuđmana do Trga hrvatskih velikana, pišu 24 sata.  

>>Đuro Glogoški i službeno pozvao Zorana Milanovića na okrugli stol

>>Branitelji u spotu objasnili zašto prosvjeduju u Savskoj 66

>>Ovo je spot na koji branitelji u Savskoj 66 nisu mogli ostati ravnodušni

Komentara 117

Avatar johny21
johny21
12:41 24.04.2015.

Kao što dosad nije odazivao na poziv branitelja, neće ni sada!

UI
Uvijek_iskreno
12:44 24.04.2015.

Nema Milanović hrabrosti stati pred ljude koji su stvarali Hrvatsku državu!

AJ
ajooojmeni
14:46 24.04.2015.

Mozes misliti kulturno-umjetnickog programa sa Thomsonom...buuuahhh.. Padanja u trans..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije