Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik sdp-a

Zoran Milanović: Dogovor Vlade i banaka odgovara samo bankama

Milanović
17.08.2011.
u 17:07

Dakle, Vlada nije napravila ništa kao i po običaju, poručio je Milanović.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je dogovor hrvatske Vlade i banaka o mjerama za ublažavanje položaja korisnika stambenih kredita vezanih uz švicarski franak.

>>Vlada s bankama dogovorila fiksni tečaj franka na 5,80 kn

– To je rješenje bankara. Mi bismo voljeli vidjeti točnu strukturu kamatne stope na švicarce. Da vidimo koliki je trošak nabave novca, osiguranja, rezervacija, koliki je profit. Ovako, ovo je rješenje koje odgovara bankama, a Vlade, nakon velikih riječi i nepotrebnih prijetnji bankama prije tjedan dana, nema, kao da Vlada ne postoji. Dakle, ništa – rekao je Milanović.

Milanović je podsjetio da je SDP svoje rješenje ponudio prije nekoliko tjedana.

– Vidimo da ima prostora za niže kamatne stope. To se nije dogodilo, odnosno bankama je ostavljeno na volju. Banke to neće napraviti. Dakle, Vlada nije napravila ništa kao i po običaju – poručio je Milanović.

Na upit koji je njegovo mišljenje o imenovanjima veleposlanika Milanović je rekao da je to delikatna tema.

– O tome treba prethodno razgovarati s predsjednikom Republike Hrvatske što očito nije napravljeno. To je jedno kukavičje jaje, vidjet će se sljedećih dana kakvo je to kukavičje jaje u režiji HDZ-a – poručio je Milanović.

– HDZ se ponaša kao da će izgubiti izbore, neka se strpe još nekoliko mjeseci. To je zdravo, to je dobro za kandidate, a velika većina kandidata će biti, upravo protivno HDZ-ovoj praksi, profesionalci, diplomati koji to rade cijeli život uz, naravno, svega nekoliko iznimaka. Svakome tko se bavi diplomacijom jasno je da su neka veleposlanička mjesta naprosto produženi dio Vlade. Npr. stalni predstavnik Republike Hrvatske u Bruxellesu nije član Vlade, ali se u mnogo država redovito pojavljuje  na sjednicama vlade. A HDZ će nam reći koga su sve predložili i koji su bili kriteriji za to. To nam još nisu rekli – dodao je predsjednik SDP-a.

Komentara 52

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
19:57 17.08.2011.

a tko još išta pita ovog lika. počeo je iskakati kao iz paštete. čovječe, izbori su tek u prosincu, skuliraj se!!!

DU
Deleted user
17:39 17.08.2011.

Nadam se da ga nije zaboljela glava od silnog razmišljanja. Nekoiko detaljčića, možeš naime vikati o smanjenju kamata ali ako banke to ne žele učiniti ne može ih se prisliti. Da ne ogovorimo da je napravljeno i previše za skupinuinu građana RH koji su uzeli kredite iznad svojih mogućnosti. Što se tiče SDP-ovog profesionalizma, to je tek vic.

ZE
zelenooq
08:04 18.08.2011.

remetinac,prvi put sam i spomenuo bez kamata,sad mi se omaklo ali ono shto je najbolje,oni su njima vratili samo pola pokradeno a i onu polovicu koju su vratili su uzeli novim umirovljenicima naime,pogledaj kolke su nize nove mirovine od starih za isti rad e,to se je dogodilo bash kod povratka duga tako da su uzeli jednima da bi dali drugima to je HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije