Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNI ZA PREŽIVLJAVANJE
Povratak na članak

Znanstvenici zabrinuti zbog sve većeg nestanka kukaca: 'Stvarnost je vjerojatno i gora'

U tropima je ponekad "iznimno teško identificirati insekte, jer je ondje puno više vrsta nego što smo mi navikli", kaže evolucijski ekolog Daniel Janzen, profesor sa Sveučilišta u Pennsylvaniji. "Više je vrsta unutar 100 kilometara od mojega prebivališta u nacionalnom parku na sjeverozapadu Kostarike nego u cijeloj Europi."

Komentari 2

Avatar nekakav
nekakav
14:47 06.12.2022.

nisu stvari tako jednostavne kako vi mislite. nestanak neke vrste ima više uzroka. i nisu samo ljudi u pitanju. jest, koristimo insekticide u poljoprivredi, ali i u svojem domu. herbicidi uništavaju i dio kukaca. neke vrste kukaca se šire više nego druge, to je stalna borba za prostor. puni smo smrdljivih martina, azijskih bubamara, američki cvrčak napada, svi oni istiskuju naše domoljubne vrste. a kad ih krenemo jesti, kukcima nema spasa.

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
14:35 06.12.2022.

Naravno da su zabrinuti jer su postali ljudska hrana

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.