Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlouporaba položaja i ovlasti

Dvojica Siščana nenamjenski potrošila novac namijenjen legalizaciji

novac
Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
11.03.2015.
u 13:26

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o Dragoljubu (35) i Stanoju (41) Nikoliću, čelnicima Vijeća romske nacionalne manjine Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Sisačka policija je kazneno prijavila dvojicu Siščana, starih 35 i 41 godinu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o Dragoljubu (35) i Stanoju (41) Nikoliću, čelnicima Vijeća romske nacionalne manjine Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Policija je istraživanjem utvrdila da su oni u svojstvu predstavnika svojih vijeća na županijskom i gradskom nivou, u razdoblju od prosinca 2012. do ožujka 2013. godine iskoristili položaj i prekoračili granice svojih ovlasti pri raspolaganju novčanim sredstvima dobivenim od Županije sisačko-moslavačke i Grada Siska. Na taj su si način pribavili protupravnu imovinsku korist, i to 35-godišnjak u iznosu od 45.350 kuna, a 41-godišnjak u iznosu od 24.375 kuna.

Riječ je, doznajemo , o novcu kojeg su državna ministarstva, preko Grada Siska i Županije, odobrila kao pomoć pri legalizaciji objekata u romskom naselju Capraške poljane. Sumnja se da su Dragoljub i Stanoje Nikolić, prema rezultatima istrage policije, dio tog novca potrošili nenamjenski. Protiv obojice će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava

>> Zaposlenici tenis kluba Zadar lažnim putnim nalozima 'digli' 90.000 kuna 

>> USKOK optužio carinike, direktore i trgovce za zlouporabu i mito

Komentara 1

DU
Deleted user
15:01 11.03.2015.

Dečki pospremili u džep 45 i 25 tisuća kuna? Kaj je to u usporedbi s protupravnom imovinskom korišću koju je pribavila od Linić Slaveka kumica Lovrić Merzel Marica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije