Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opoziv Karamarka

Hasanbegović: Most treba promijeniti mišljenje i voditi se činjenicama, umjesto glasinama i harangom

Zlatko Hasanbegović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
01.06.2016.
u 13:45

Politički razgovori sigurno će se voditi sljedećih dana, to je sastavni dio političkog života, i tek nakon (ne)izglasavnja zahtjeva za opoziv potpredsjednika Vlade znat ćemo u kojem će smjeru ići daljnji razvitak, smatra ministar kulture

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović, gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada", izjavio je da sastanak premijera Tihomira Oreškovića s potpredsjednicima Vlade Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom smatra pokušajem da se pronađe razumnije rješenje. 

-Prema mome mišljenju to je da Vlada nastavi s radom. Odnosno da Most promijeni svoje mišljenje i da se vodi činjenicama, umjesto glasinama i harangom. U krajnjoj liniji, izvorna je pozicija Mosta bila da će čekati pravorijek Povjerenstva za sukob interesa- rekao je ministar Hasanbegović, prenosi HRT.

Politički razgovori sigurno će se voditi sljedećih dana, to je sastavni dio političkog života, i tek nakon (ne)izglasavnja zahtjeva za opoziv potpredsjednika Vlade znat ćemo u kojem će smjeru ići daljnji razvitak, rekao je. Krajnji je rok 18. lipnja, a na predsjedništvu Sabora je, u konzultaciji s klubovima zastupnika, kad će zahtjev biti stavljen na dnevni red- dodao je.

Na pitanje je li očekivao tako veliku potporu za člana Predsjedništva HDZ-a na XVII. stranačkom općem saboru, Hasanbegović je kazao da je postojalo raspoloženje među članovima HDZ-a. Ja sam to shvatio kao jednu potporu svome radu, ali i poruku članstva HDZ-a kakvu politiku i kakva politička načela očekuju od vodstva HDZ-a, kazao je Hasanbegović. To je potpora dosljednosti i autentičnim političkim načelima na kojima je nastao HDZ. Nisam dugo u stranci, ali među ostalim ovdje je riječ o smjeni generacija, što je sasvim normalno, rekao je Hasanbegović.

>>Hasanbegović predstavljao Hrvatsku u Vijeću EU

Komentara 38

VE
verica2
13:48 01.06.2016.

Svaka mu je na mjestu!

ZO
zoom
14:32 01.06.2016.

bravo hasanbegoviću! on sam vrijedi više od cijele bivše SDP vlade!

SL
slusaj
14:23 01.06.2016.

Most od prvog dana zna samo lupetat ….a 6 mjeseci djeluje kao kocnica istinskim promjenama. Jedini uspjesni reformator u vladi je hasanbegovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije