Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Život na Zemlji kakav poznajemo preobrazit će se zbog klimatskih promjena, pitanje je koliko

Godinama je bilo pomodno s visoka odbacivati svaku opasnost i tumačiti sve simptome ''prirodnim ciklusima'' i uobičajenim mijenama

Komentari 26

RA
radijatori
12:13 17.08.2021.

Drugi mim, na gornjoj slici ljutita Greta za govornicom: "zašto ne vozite električne aute?!"; na donjoj crni dječak u rudniku: "evo sad ćemo, samo neka iskopam dovoljno litija za električne baterije." I to je ukratko to, ispiranje mozga za korist vrlo malog broja ljudi.

VL
GA
galico
12:02 17.08.2021.

A jok ovaj znanstvenik nije zainteresiran u pozadini priče ..Još da nam je kao i kakav dokaz pružio. Nisam protiv razvoja bilo kakvog oblika energetike i da svi imaju jednak tretman,ali plin i naftu se može tehnološki prilagoditi i daa ne ispuštaju CO2 ako je uopće problem CO2 u tolikoj mjeri posebno kada znamo da je samo za dvadeseti dio emisija odgovoran čovjek...No ovaj stručnjak uopće ne razmatra tu mogućnost hvatanja CO2 a spominje nam kao čiste energije vrlo suspektne stvari koje imaju dosta skrivenih negativnosti,preskupi su i nedostatni no ako se razviju nitko ništa neće imati protiv tih izvora energije... U isto vrijeme elektra e na pelete predstavljaju kao obnovljiv izvor energije iako progutaju ogromne količine šume

VL
RA
radijatori
12:07 17.08.2021.

Prošle zime u Teksasu smrzle vjetrenjače i kolabirala opskrba el. energijom. Vjetrenjače polijevali iz helikoptera sredstvom za odmrzavanje. Tada je netko primjetio slijedeće: "letjelica s pogonom na fosilna goriva polijeva sredstvo na bazi fosilnih goriva po materijalu dobivenom od fosilnih goriva, da bi se 'zelena energija' mogla proizvoditi."

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
11:22 17.08.2021.

Zemljina klima se oduvijek mijenjala u ciklusima malo toplo pa malo više hladno. To što netko želi zaradit na prirodnim ciklusima je u najmanju ruku pokvareno a postoji naznaka da je i više od toga. Ova nova kovid religija izgleda ide u paketu sa klimatskim zatupljenjem. A sve u cilju depopulacije za koju im treba nekakvo opravdanje.

VL
GA
galico
12:05 17.08.2021.

Tehnološki oligarsi već kupuju nalazišta rudnika po svijetu,traže koncesije za rudarenje za te tobožnje nove tobože čiste energije ,a treba im zabrana konkurencije

VL
NO
No1
11:26 17.08.2021.

"Danas je nemoguće kupiti poznati avion kanader, proizvođač je obustavio potrošnju." - Sta bi ovo trebalo znaciti?!?! Kako proizvodac moze obustaviti potrosnju??? Uz to... g. Domac, drzati se energetike, a ne klime. Mozda objasniti kako puniti elektricne aute, kad niti klime po ljeti nismo u stanju odrzati upaljenima.

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:57 17.08.2021.

Bombardier Aerospace je prodao nacrte zrakoplova CL-215, kojeg mi danas znamo pod imenom "Kanader", kompaniji Viking Air koja je napravila upgrade na verziju CL-515. Nudi i korisnicima CL-215 upgrade avionike na verziju CL-415EAF. To sve znači da proizvodnja Kanadera nijeje prestala već se i dalje taj zrakoplov nadograđuje i poboljšava. Totalna dezinformacija u tekstu.

VL
Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
11:02 17.08.2021.

ako kažeš bilo što suprotno ili što daje argumente protiv, briše ti se komentar. Zar večernjak nije čuo za slobodu govora?

VL
GA
galico
12:03 17.08.2021.

Kada se masovno dekarbonizira US Army znati ću da je zrela neka druga tehnologija

VL
Avatar Scopus
Scopus
12:03 17.08.2021.

Gotovo svi oni koji su tvrdili prije 10 godina da globalno zagrijavanje ne postoji sada tvrde da doduše postoji ali da ih ne izaziva čovjek. Još malo i oni preostali će preći na rezervni položaj gdje mogu i dalje negirati stvarnost. Dok čovječanstvo shvati da su promjene prebrze da bi bile prirodne ode vlak. Svega imamo samo vremena nemamo

VL
Avatar southman
southman
11:09 17.08.2021.

Gradi Arku znanstveniče !

VL
SS
samohrani samojed
11:44 17.08.2021.

Hmm..........Da.

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:43 17.08.2021.

Imam cijeli niz pitanja za "stručnjaka". Otkuda je došla energija koja je zagrijala more na 50 stupnjeva celzijusa? Koji su to procesi u budžetu energije mora kod Vancouvera koji su doveli do zagrijavanja na tu temperaturu obzirom na geografsku širinu i da se slični procesi ne događaju na ekvatoru? Vidimo što se događa u Afganistanu kada počne borba za goli život što biste više željeli imati rafale ili kanader?

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
11:16 17.08.2021.

Kako nekima nije jasno da se najviše radi o životnom ciklusu Zemlje. Mi smo ga samo malo ubrzali. I da, nakon naglog zagrijavanja slijedi dugogodišnji period velikih hladnoća. Takvih ciklusa od 38.000 god. će biti još tridesetak, a onda slijedi kraj. Zemlja će izaći iz životnog područja u kome se sada još uvijek nalazimo, ali u zadnjoj petini puta. Jednostavno Sunce će biti sve toplije, pomalo veće, a Mjesec će se udaljiti za 1/4 i time povečati trajanje dana. Tada će na zemlji u prosjeku biti toplije 50%. Života će biti na polovima i to neće dugo trajat. Možda par tisuća godina. Voda će se počet isparavat i jedenog dana Zemlja će ostat bez vode, poput Marsa. Već davno prije toga, atmosfera će biti nikakva.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.