Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA REAKCIJA

'Sada će Hrvati vidjeti kako je to živjeti u Americi. Tko nema novca, taj umire'

Ivan Sinčić, saborski zastupnik Živog zida
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.03.2016.
u 11:31

"Sada će Hrvati vidjeti kako je to živjeti u Americi"

Živi zid na Facebooku je danas oštro komentirao jutrošnju najavu ministra zdravlja Darija Nakića da će od 1. svibnja dopunsko osiguranje HZZO-a poskupjeti sa 70 na 89 kuna.

Živi zid poručuje da će osiguranje poskupjeti 30 posto, ali zdravstvena usluga neće biti 30 posto bolja.

– Unatoč poskupljenju, imat ćete puno manja prava, a za bolju zdravstvenu zaštitu ćete morati još ekstra uzeti privatno zdravstveno osiguranje. Naravno da će privatnik uvijek naći neku stavku u ugovoru zašto vam ne bi trebali platiti troškove liječenja ako oni budu previsoki. Živi zid je jedina stranka koja se borila protiv privatizacije zdravstva, al' nas su nazivali populistima i anarhistima. Sada će nažalost siromašni ljudi umirati jer neće moći plaćati troškove liječenja. Sada će Hrvati vidjeti kako je to živjeti u Americi. Tko nema novca, taj umire – poručuju iz Živog zida.

DOPUNSKO OSIGURANJE POSKUPIT ĆE 30%!Zdravstvena usluga vam neće biti 30% bolja. Unatoč poskupljenju, imat ćete puno...

Posted by Živi zid on 30. ožujka 2016

 

>> Nakić: Dopunsko osiguranje će poskupjeti na 89 kuna

Komentara 123

ST
stefj
11:58 30.03.2016.

Ma daj, da u Americi plaćam 20% plaće za mirovinu, imao bih veliku mirovinu. Da plaćam 15% za zdravstveno osiguranje imao bih vrlo kvalitetno zdravstveno koje pokriva puno toga. A tek da plaćam 18% za lokalne službe, kvart u kojem živim imao bi fantastičnu infrastrukturu... E pa sad, toliko plaćam u Hrvatskoj, a nemam ništa od navedenog. Jednostavno je previše uhljeba na državnoj i lokalnoj razini koji sve pojedu i popiju i žele sve više i više. Umjesto da se cijeli sustav postavlja na zdrave noge i dalje se širi krug povlaštenih koji žive na državnoj ili lokalnoj sisi...

DJ
dj5
11:50 30.03.2016.

Ionako umiru oni koji nemaju ili ne znaju dati mito doktorima. Inače, ovih 20 kuna je smiješna cifra kada se zna da netko s prosječnom plaćom daje barem 1000 kn mjesečno za obvezno zdravstveno osiguranje.

JU
jung
12:05 30.03.2016.

Ispade da je jedini Sincic prokuzio novu demoktatsku elitu,Velibore svaka cast iskren si i drzis se svojih uvjerenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije