Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Živa u plusu do blagdana, ali sunce za oblacima

oblak
Borna Filić/PIXSELL
15.12.2012.
u 20:05

Veće količine snijega se ne očekuju, izglednija je kiša koja bi mogla prerasti u slabiji snijeg.

Božiću se Hrvatska približava s pravim proljetnim temperaturama. Živa u termometru skočila je za prosječno dvadesetak stupnjeva, i to u samo dva dana. Dok se Otočac u četvrtak ujutro smrzavao na 20 stupnjeva ispod nule, čime je ponio “titulu” najhladnijeg grada, njegovi su građani jučer šetali na 11 celzijevaca, koliko je izmjereno u 13 sati. Ugodnih pet stupnjeva zabilježeno je istodobno u zagrebačkom Maksimiru, kao i u Vukovaru, dok je Daruvar mjerio 12. Dubrovčani su, pak, uživali u 14° C, a slično je bilo na cijeloj obali. Sunce je ipak bilo daleko za oblacima.

– Zatopljenja i jake južine zimi znaju biti vrlo nezgodne. Bude ih svake zime, no ne uvijek ovako drastičnih – kaže Dunja Mazzocco Drvar iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Još se ne zna hoćemo li imati bijeli Božić

Prirodno je, dodaje, da se osjećamo umorno, nervozno i razdražljivo. Značajnih promjena neće biti ni u idućem tjednu. No, već se danas vrijeme vraća u “zimsku normalu”.

– Očekuje nas oblačno i maglovito vrijeme u unutrašnjosti, uz slabe oborine. Temperature će biti ponovno u blagom padu, no neće ići ispod nule – najavljuje. Na kopnu će termometar pokazivati, prognozira se, najviše pet stupnjeva. Na moru će temperature padati po dva stupnja na dan, da bi do konca tjedna ujutro iznosile pet, a danju do deset stupnjeva.

Veće količine snijega se ne očekuju, izglednija je kiša koja bi mogla prerasti u slabiji snijeg. Prognostičari još ne znaju hoćemo li imati bijeli Božić.

>>Pripremite kišobrane: Za vikend temperature do 17 stupnjeva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije