Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESRETAN SLUČAJ

ZET-ov autobus nije ga mogao izbjeći, dječak u induciranoj komi

Mjesto stradanja
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/5
27.02.2019.
u 14:27

Svjedoci govore da se ovaj put autobus kretao dopuštenom brzinom iako busevi znaju tom cestom voziti brže nego što je dopušteno

U srijedu popodne došlo je do nesreće u zagrebačkoj Odri nakon što je ZET-ov autobus naletio na osmogodišnjeg dječaka koji je završio u Klaićevoj bolnici, prenosi 24sata.

Prema svjedocima, dječak se zajedno s prijateljima vraćao iz škole kada ga je jedna grupa pozvala da prijeđe cestu. On je zakoračio na kolnik i u tome trenutku autobus je naletio na njega. Vozač je pokušao izbjeći dječaka, no nije uspio.

"Dolaskom istočnije od kućnog broja 38, u izbjegavanju naleta skretanjem lijevo, naletio je na dijete pješaka, koji se kretao nogostupom sa sjeverne strane kolnika u smjeru istoka, a koji je neposredno prije prometne nesreće stupio s nogostupa na kolnik", objavila je PU zagrebačka.

Policijski očevid kod križanja Horvaćanske i ulice Hrgovići

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
15:10 27.02.2019.

ma da... svi misle kako se vozilo može zaustaviti u sekundi i na mjestu. zato i imamo toliko poginulih pješaka. vozilo koje vozi 50 km/h u sekundi prijeđe 14 m i ako se uračuna vrijeme reagiranja, zaustavni put u prosjeku za prosječno vozilo je oko 27 m, za autobuse puno više...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije