Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMET I NAVIJAČKO NASILJE

Žestoka tučnjava navijača 'Rapida' i 'Austrije' u Beču. Policija pucala

austrijska policija
Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
19.11.2023.
u 14:19

Isti izvor navodi kako čak ni policiji nije pošlo za rukom da na miran način razdvoji dvije skupine pomahnitalih navijača, te je morala upotrijebiti vatreno oružje. Nakon dva pucnja u zrak i pristiglog policijskog pojačanja, dio navijača pobjegao je glavom bez obzira, s lica mjesta.

Nevjerojatne scene odvijale su se u subotu u 22,30 sati navečer pred jednim od noćnih klubova u Beču. I to u 16. stambenom okrugu Ottakring, poznatom po tzv. “Balkanskoj ulici” i mnoštvu stranih doseljenika. Kako danas piše dnevni tabloid “Heute”, brutalna masovna tučnjava 40-tak navijača dva suparnička bečka nogometna kluba, NK “Rapid” i NK “Austria”, bio je razlog, ne baš jednostavne intervencije Bečke policije.

“Gomila ljudi vrištala je i međusobno se mlatila, skrenuvši pozornost prenaraženih građana okolnih zgrada”, izvještava Heute i dodaje kako se radi i navijačima bečkog “Rapida” i “Austrije”. Dodaje kako je policija imala pune ruke posla. Udarci navijača iz protivničkih tabora “sijevali” su sa svih strana. 

Isti izvor navodi kako čak ni policiji nije pošlo za rukom da na miran način razdvoji dvije skupine pomahnitalih navijača, te je morala upotrijebiti vatreno oružje. Nakon dva pucnja u zrak i pristiglog policijskog pojačanja, dio navijača pobjegao je glavom bez obzira, s lica mjesta.  Kako piše Heute, jedan 17-godišnjak je u pokušaju da pobjegne policiji naletio na osobni automobil u prolazu i zadobio tjelesne ozljede. Prebačen je u bolnicu, dodaje list.

Prema policijskom izvješću policija je uspjela zadržati i identificirati devet osoba, između 17 i 33 godine. protiv izgrednika podnesene su prekršajne prijave.  Za razliku od jednog 23-godišnjaka koji je uhićen zbog “pružanja otpora državnoj vlasti”. U intervenciji policijskog razdvajanja dviju navijačkih skupina jedan je policajac ozlijeđen, stoji u policijskom priopćenju.

Razlog  masovne tučnjave navijača bečkog NK “Rapid” i NK “Austria”, za sada se ne navodi. Ono što se navodi je da policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta navijača, koji su sudjelovali u tuči i po dolasku policije pobjegli. A takovih je očito bilo mnogo.

Komentara 1

FU
Fusnota
14:36 19.11.2023.

Selmo i Fikret se potukli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije