Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Ženski nogometni klubovi uspješniji od muških

Nogomet
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
14.12.2014.
u 20:39

Bez obzira što su plaće male, u našoj županiji dobro se živi i iznad smo svih ostalih. Zato bismo trebali napraviti više, kaže predsjednik MNS-a Mato Kljajić i dodaje da Međimurje zaslužuje prvoligaša

Prije skupštine kolala su anonimna pisma, najavljivale su se teške riječi, no sve je proteklo u mirnom ozračju. Nenad Marčec čestitao je Mati Kljajiću iz Preloga na novom četverogodišnjem mandatu na čelu Međimurskog nogometnog saveza. Omjer glasova bio je 33 za Kljajića i 16 za Marčeca.

U razgovoru za Večernji list predsjednik MNS-a kaže da su to bili jedni od najdemokratskijih izbora dosad. - Imamo 49 delegata i svi došli. Izabrani su tajnim glasanjem na plenumima na kojima je svatko mogao biti predložen i izabran. Nisam ja određivao tko će biti delegat pa da netko kaže da sam si birao podobne - kaže Kljajić i ističe da će mu, uz to da Savez nastavi biti servis klubovima, prioritet biti rad s mladima.

- Klinci su nam prioritet! Po prvi put otkako Savez postoji imamo zaposlenog instruktora za rad s djecom, Dragu Naranđu. Imamo 6500 registriranih nogometaša, od kojih je nekoliko tisuća djece koja odlaze na igrališta a ne u park na klupu - ističe. Muči ga to što Međimurje nema čak ni drugoligaša. U stadion u Čakovcu i reflektore uloženi su milijuni, a igra se III. HNL. Premalo.

- Teško je danas naći nekoga tko će dati za nogomet, ali ako se složi ekipa ljudi iz politike, gospodarstva i nas zaljubljenika u nogomet, može se napraviti dobra priča. Imamo perspektivne dečke za koje bi bila šteta da se raziđu. Bez obzira što su plaće male, u našoj županiji dobro se živi i iznad smo svih ostalih. Zato bismo trebali napraviti više - napominje.

Tvrdi da ima podršku HNS-a. - Tražit ćemo pomoć i ubuduće, ne samo za rad s mladima nego i za ženski nogomet. Imamo danas dva ženska kluba u Prvoj hrvatskoj ligi, Trnavu iz Goričana i Katarinu Zrinski iz Čakovca,i moramo se izboriti za novac iz Zagreba. Ženski klubovi su danas uspješniji od muških - kaže Kljajić. Pitamo ga tko može povući?

- Imamo ljude koji vode klubove volonterski, žrtvuju vrijeme i ulažu svoj novac. Njima se klanjam i skidam kapu. Za razliku od drugih koji bi trebali biti sa strane, posebno tu mislim na suce, delegate i trenere koji su plaćeni. Oni moraju posao raditi kvalitetno, najbolje što znaju, da budemo ponosni na njih, a ne voditi politiku Saveza - dodaje. Što misli o tome da neki klubovi dovode profesionalne igrače koji igraju za novac, i u ekipi su zajedno s amaterima?

- To je uvijek bio problem. Vodio sam klub u Prelogu deset godina. Zastrašujuće je kad klinac koji prije nije vidio devize, dođe na pregovore i već priča o velikom novcu. Djeca bi trebala biti vesela što se bave sportom i što su zdrava, a ne koliko će kuna ili eura uzeti. Natječu se u klubovima tko će dati više, i to kvari atmosferu. Bilo bi korektnije da im oni koji vode klubove kažu da ne mogu dati toliko novca. Tada bi se igralo iz ljubavi prema svojem rodnom kraju. Pozdravljam ambicije, ali samo ako je to dugoročno i s temeljima, a ne trenutna promocija jedne osobe koja napravi jaku ekipu na godinu ili dvije, a potom dođe do raspada sistema.

Komentara 1

VE
vezana
10:44 15.12.2014.

Kljajiću vjerojatno ti jako dobro živiš, mnogi ne žive ni približno kao ti, zato nemoj o surovoj stvarnosti i nemaštini za mnoge. Da, Međimurje zaslužuje prvoligaša, ali kreni prvo od sebe, što si ti učinio svojim djelima, postupcima, poštenjem, lobiranjem...dada mi to imamo. Podvio rep i priklonio se Šukeru kao moralnoj vertikali?!?! Ne, mi nećemo imati još dugo prvoligaša, razmisli zašto još jedamput.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije