Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas u Kaliforniji

Ženi amputirali obje ruke i noge: Pojela je ribu zaraženu smrtonosnom bakterijom

Morski plodovi na tržnici
Filip Brala/PIXSELL
18.09.2023.
u 09:29

Laura, inače majka šestogodišnjeg djeteta, počela se osjećati loše nekoliko dana nakon što je pojela ribu koju je kupila na lokalnoj tržnici

Ženi iz Kalifornije amputirali su obje ruke i noge nakon što je pojela ribu zaraženu smrtonosnom bakterijom. Laura Barajas (40) završila je na operacijskom stolu nakon što je mjesecima bila u bolnici. "Bilo je ovo vrlo teško razdoblje za nas. Ovo se može dogoditi svima", rekla je njena prijateljica Anna Messina za KRON, prenosi NY Post.

Dodala je kako se Laura, inače majka šestogodišnjeg djeteta, počela osjećati loše nekoliko dana nakon što je pojela ribu koju je kupila na lokalnoj tržnici u San Joseu. Sama ju je pripravila kod kuće. "Umalo je izgubila život. Bila je na respiratoru", rekla je Anna. "Stavili su je u induciranu komu. Prsti, stopala, donja usnica su joj pocrnili. Dobila je sepsu, a bubrezi su joj otkazivali", ispričala je. Rekla je da se Barajas zarazila bakterijom Vibrio Vulnificus, koja može biti i smrtonosna, a ima je u sirovoj morskoj hrani.

VEZANI ČLANCI:

"Možete se zaraziti tako što pojedete nešto što je kontaminirano, a drugi način je ako neka porezotina na koži ili tetovaža dođe u doticaj s vodom u kojoj bakterija živi", ispričala je stručnjakinja za infektivne bolesti Natasha Spottiswoode. Naročito su pod rizikom oni slabijeg imuniteta. Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti tvrdi da se godišnje zabilježi 150 do 200 takvih infekcija. Otprilike svaka peta zaražena osoba umre.

Obitelj nesretne žene pokrenula je GoFundMe kampanju kako bi skupili novac za ortopedska pomagala i kako bi se Laura što lakše priviknula na novi život koji je pred njom.

VIDEO Tornado u Francuskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije