Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA
Povratak na članak

Žene su sve obrazovanije i sve se kasnije odlučuju za stupanje u brak

Promatrajući unatrag četrdesetak godina, prosječna starost žena u Hrvatskoj u kontinuiranom je porastu

Komentari 8

DU
Deleted user
09:37 08.03.2017.

Jako moderno i napredno, nema kaj.

VL
Avatar alien79
alien79
09:24 08.03.2017.

Dajte ljudi je li dosta više rodnog i manjinskog fašizma? Može li mi netko dokazati da žena na radnom mjestu vozača kamiona ima manju plaću nego muškarac na istom mjestu samo zato jer je žena? Kud ova kampanja zaglupljivanja vodi?

VL
AA
aabbcc
09:41 08.03.2017.

Žene su "ono" i taj praznik nema vise. Nismo Iran pa da 2/3 žena cine visoko školstvo.___ Place u EU nisu neujednacene po spolnoj pripadnosti vec po narodnosti, nacionalnoj kao i teritorijalnoj pripadnosti u zavisnosti da li ste Finac, Njemac ili Grk, Bugar u EU a ne žena -musko.

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:40 08.03.2017.

hm, ima svega nekoliko desetaka žena koje šoferaju. žene, uvjetno slabiji spol, zauzimaju ogromnu većinu u javnim poduzećima i svim tijelima javne vlasti. dođite u bilo koju općinu, i vidjeti ćete da je 80% općinske, ili gradske, županijske, uprave, žensko.o. ostatak čine muški, koji su redom podvornici, domari, šoferi, komunalni redari, i općenito nižeg 'staleža'. dođite u školu, srednju, osnovnu, ili pak vrtić. kolko je tamo muških, a kolko ženskih 'radnika'? i kolke su plaće u tom generalno javnom sektoru? kad to uzmemo u obzir, slika se mijenja 'stubokom'. jer žene čine najplaćeniji dio radnika u javnom sektoru, koji radi u udobnim kancelarijama, imaju fini posao, papiri, telefoni, kavice, radno vrijeme od 7-15, 8-16, svaka subota slobodna, godišnji kad požele, tj. kad se dogovore između sebe, svaka dnevnica isplaćena plus redovna plaća. a sad na muški dio. oni rade teže poslove. nisam još vidio da je na gradilištu neka pretežno ženska ekipa koja će zidati, kopati kanale, voziti kamion, betonirati, slagati kamenje u potoku.... tj. nisam nikad ni vidio ženu u potoku da premeće kamenje. netko priča o jednakosti? treba prvo krenuti od postojeće diskriminacije. posebno u javnom sektoru. kad to riješimo, možemo prijeći kod todorića i sažalijevati blagajnice, koje također ljeti žele ići na more, isto kao i one službenice u općini/županiji. žene su sve obrazovanije, jer sve više i ciljaju na ove javne uprave. a stupanj obrazovanja im u startu nosi veću plaću. čast onim curama koje studiraju fiziku, matematiku, građevinu, a da misle raditi u struci. malo ih, to je problem. žene žive duže. sad kad uzmemo u obzir ono što sam prethodno napisao, još i malo žive, kolko ih se štedi. šala. brak, djeca, to nije problem žensko-muških odnosa, nego je to jedan stupanj razvoja društva, kojeg smo mi dostigli, ali afrikanci i arapi još nisu. kad budu, i oni će stati. bez brige, sve ima svoj kraj. i bezveze je kriviti političare radi njihovih pokušaja povećanja nataliteta, kao što je i smiješno i tužno napadati crkvu kad propovijeda više djece. nekad nismo imali tolko novca, ni aute, ni vikendice, ljetovanja, pa nas je bilo puno djece. nije problem u novcu.

VL
OL
olrajt
11:51 08.03.2017.

..još da obrazovanje daje pamet!

VL
CU
cupus
09:32 08.03.2017.

To je pravo izbora i ne treba kritike! Ustvari jedini normalan nacin da se zaustavi prenapucenost zemlje. Danasnja ,bolesna , ekonomija pociva na rastu populacije a sa druge strane prava zena su iskoristi da dobiju duplu radnu snagu za cijenu jednoga. U razvijenom svijetu jedna osoba NE moze izdrzavati obitelj a prije dvadesetak godina to je bilo itekako moguce.

VL
MK
mksdk
09:38 08.03.2017.

A kao "lijek" na problem demografske katastrofe te posljedične megakatastrofe u ostalim segmentima društva, lijevičari, feministice i slični e nam preporučiti uvoz stanovnišva koje mrzi i prezire domaće stanovništvo. Dobro, ljevičari, jeste li vtvarno toliko nepametni da ne možete zaključitii što nije u redu s vašim stavovima?

VL
FE
fefellerunt
11:51 08.03.2017.

Žene su obrazovanije jer je sustav obrazovanja popstavljen tako da odgovara ženama, s obzirom da jako malo traži logičkog zaključivanja u obrazovanju , za razliku od verbalnog izražavanja koje više "leži" ženama. žene su danas priovilegirane u društvu u odnosuu na muškarca, dovoljno je pogledati postotak zaposlenih na državnom koritu , odnosno postotak žena zaposlenih u stvaranju vrijednosti, (koji je ispod 20%) da ne spominjem da je do prije 10 -ak godina bio i obavezan vojni rok za muškarce, gdje su isto gubili vrijeme, d ane spominjme 90-te i rat, gdje mnogi muškarci nisu upisali fakultete zbog vojske (policije) , danas zato oni jedva preživljavaju dok žene uživaju

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.