Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regruterke

Žene militanata IS-a potiču Britanke na terorističke napade u domovini

IS
Foto: Reuters/PIXSELL
17.01.2015.
u 22:40

Prateći njihove aktivnosti na društvenim mrežama, Centar je otkrio kako ih većina radi kao regruteri za Islamsku državu te otvoreno veličaju napade na redakciju lista Charlie Hebdo u Parizu

Većina Britanki koje su otputovale u Siriju kako bi se pridružile Islamskoj državi nagovara žene u Ujedinjenom Kraljevstvu da izvrše terorističke napade u zemlji, javlja Guardian.

Ulogu britanskih džihadistica u organiziranju napada u Velikoj Britaniji razotkrio je Međunarodni centar za istraživanje radikalizacije pri sveučilištu King's College u Londonu koje je otkrilo grupu od 30 Britanki u sjevernoj Siriji.

Prateći njihove aktivnosti na društvenim mrežama, Centar je otkrio kako ih većina radi kao regruteri za Islamsku državu te otvoreno veličaju napade na redakciju lista Charlie Hebdo u Parizu.

Do sada su se žene sa zapada koje su se pridružile Islamskoj državi doživljavale kao uglavnom pasivne, putovale su kako bi se udale za militante i njihovu djecu držale podalje od prve linije napada.

Melanie Smith, jedna od istraživača u Centru kazala je kako 'Britanke najčešće žene koje se nisu mogle preseliti u Islamsku državu potiču na napade'.

 - Najčešća poruka je: Ako ne možete ostaviti obitelj i preseliti se u Siriju, pokušajte nešto napraviti kod kuće, kaže Smith.

>> Krvavi prosvjedi protiv lista Charlie Hebdo

Komentara 18

PA
pacoje
03:19 18.01.2015.

nemoj tako "lutkice" orgije i druge necistine su u zapadu dozvoljene, sex van braka i druge stvari koje nisu normalnost...medije mnogo pisu ali im ti ne vjeruj,jer one pisu samo sireci druge lazi,koje drugi objevljuju na laznim osnovama, nemoj i i ti biti "charlie"

MX
Mister X
20:21 18.01.2015.

Gdje je problem cijeli -demokratski svijet ratuje protiv cijelog Islama i njihove države . Što se je i čemu čuditi u ratu , koji je nedavno počeo ...

Avatar Equinox
Equinox
23:33 17.01.2015.

Britanke? Tek uselile u drzavu imaju 5 do 10 djece, dobile drzavljanstvo i sad se vratile da lijepo zive od djecjeg dodatka u domovini na nas racun sve je to politicki i kapitalisticki inzenjerin nista nije slucajno kao ni stoo je slucajno IS koju je kreirao i podrzao SAD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije