Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI ODREDI SMRTI

Žene koje izgledaju kao obične kućanice napadat će za Al-Qa’idu!

Novu generaciju terorista teže će biti uočiti
AFP PHOTO
24.01.2010.
u 20:33

Prvu indiciju o postojanju posebno obučenih žena samoubojica nearapskog podrijetla dao je terorist koji je za Božić pokušao srušiti avion na letu za Detroit

Ako sumnjičavo promatrate suputnike kada se ukrcavate u avion pokušavajući procijeniti krije li se među njima kakav terorist, upravo ste dobili razlog za dodatnu brigu. Al-Qa’ida se kao bombašima samoubojicama počela koristiti i nearapskim ženama, a prva skupina tih teroristica već se uputila u zapadne zemlje kako bi samoubilačkim napadima uništile zacrtane ciljeve i posijale strah.

 

– Ovo su teroristi novog profila s kakvima se još nismo susretali. Riječ je o ženama koje nemaju dosjea, koje ne izgledaju poput Al-Qa’idinih terorista, nisu Arapkinje i imaju putovnice zapadnih zemalja. Ni po čemu na prvi pogled ne biste rekli da je riječ o ženama koje su indoktrinirane i obučene za terorističke napade – rekao je bivši savjetnik Bijele kuće za protuterorizam Richard Clarke. Prema njegovim riječima, prvu indiciju o postojanju tog specijalnog samoubilačkog odreda dao je Umar Farouk Abdulmutallab, Nigerijac koji je na Božić pokušao detonirati bombu u avionu na letu u Detroit. Kako tvrde članovi obavještajne zajednice, vjeruje se da su te Al-Qa’idine bombašice poslane u London gdje se pripremaju za međunarodne konferencije o Afganistanu i Iraku. Upravo zbog toga stanje uzbune u britanskoj prijestolnici podignuto je na najvišu razinu, a kontrole na aerodromima jače su nego ikada.

 

Prema procjenama, ciljevi samoubilačkih napada nisu ograničeni samo na zračne luke nego se kao mete spominju svi oblici javnog prijevoza, sportski stadioni, luke i elektrane diljem Britanije i SAD-a. Američke obavještajne i sigurnosne agencije dobile su nalog da posebnu pozornost usmjere na žene koje ulaze u zemlju, s napomenom da bombašice ni podrijetlom, ni imenom, ni izgledom nemaju veze sa zemljama Bliskog istoka te da se na prvi pogled ne razlikuju od prosječnih američkih kućanica.

 

– Napad na Britaniju vrlo je vjerojatan, ali razloga za zabrinutost i povećan oprez imaju i ostale zemlje – izjavili su u Zajedničkom centru za analizu terorizma, specijaliziranoj službi koja djeluje u sklopu britanske MI-5.

Ključne riječi

Komentara 45

DU
Deleted user
20:53 24.01.2010.

Sta su im obecali kad napuste ovaj svijet.? 12 mladih i nevinih sa 12 inch dick.

Avatar billybull
billybull
22:38 24.01.2010.

hej zoom....zadnji put si pricao da si bosanac iz hercegovine i navodni hrvat, a sad pises srpski...kako to?

Avatar ante_st
ante_st
20:51 24.01.2010.

Ne bih htio da me se krivo shvati. Ne podcjenjujem žene koje nose bombe i šminku. Samo sam htio reći da ima jako zločestih žena koje teroriziraju muškarce. hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije