Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ MASKE I DEZINFEKCIJE

Ogorčena mjerama izazvala incident u zgradi policije: 'Udarala je glavom u zid'

Zadar: Građani i turisti pridržavaju se novih mjera noseći maske
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
16.07.2020.
u 15:42

Policajac ju nije nikako uspijevao smiriti, pa je stiglo pojačanje. Kako se gospođa i dalje nije željela stišati, tako su joj policajci bili prisiljeni staviti lisice

U pulski MUP u utorak ujutro ušetala je 55-godišnjakinja koja je izazvala incident iznervirana epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Stigla je oko 9 sati, bez maske te je odbila dezinficirati ruke. Kada ju je policajac opomenuo da je to pravilo ulaska u zatvorene prostorije, počela je vikati i bezobrazno se ponašati.

Kako su svjedoci ispričali za Glas Istre, gospođa je u jednom trenutku čak počela udarati glavom u zid. Policajac ju nije nikako uspijevao smiriti, pa je stiglo pojačanje. Kako se gospođa i dalje nije željela stišati, tako su joj policajci bili prisiljeni staviti lisice.

>> VIDEO Pitali smo građane pridržavaju li se mjera i nošenja maske u zatvorenim prostorima

- Žena je ušla u zgradu iako nije bila naručena za obavljanje upravnih poslova te je zaobišla građane koji su čekali u redu. Kada ju je policijski službenik upozorio da je dužna pridržavati se epidemioloških mjera i reda stranaka, počela je vikati i time stvorila nelagodu kod prisutnih građana i djelatnica na šalterima. Žena se nije smirila ni nakon upozorenja policijskog službenika, već je nastavila vikati i raznim pogrdnim riječima omalovažavati djelatnike policije, a potom je pokušala pobjeći iz zgrade. Policijski službenici priveli su je uz primjenu sredstava prisile te su je uz optužni prijedlog, radi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveli na nadležni sud, koji joj je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od četiri dana. Tijekom postupanja ni 55-godišnjakinja ni policijski službenici nisu zadobili ozljede - kazali su iz pulskog MUP-a.

Dodali su da sam događaj nema direktne veze s nošenjem ili nenošenjem zaštitnih maski za lice građana, već sa prilično neugodnim ponašanjem gospođe koja je navodno u MUP došla požaliti se da joj prethodno nisu dozvolili ući bez maske u jednu trgovinu

Agresivno ponašanje se nastavilo i pred sutkinjom Prekršajnog suda i jednostavno nije bilo načina da se ženu smiri i privoli na razuman razgovor. Zato je zatraženo i mišljenje psihijatra, a neslužbeno se doznaje da je na temelju datog mišljenja, gospođa jučer prebačena iz pulskog zatvora u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

 

Ključne riječi

Komentara 37

DU
Deleted user
17:56 16.07.2020.

Ove godine za Božić obaramo rekorde u samoubojstvima. Ja ovakav režimski teror ne pamtim a vidio sam i doživio komunizam u jugoslaviji kao i rat u Hrvatskoj. Ovo je gore i od rata i od komunizma.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
18:12 16.07.2020.

Jadni policajci u strahu privest ludaču da ih nebi kojekakve udruge i internet miševi napadali ko i onog jadnika iz Osijeka.. takve samo pendrekom po labrnji bez puno priče

DU
Deleted user
16:59 16.07.2020.

Treba ženi pružiti pomoć. Vi koji pišete nebuloze tipa korona glupost izmišljena itd. Vi ste opasni za svoje najbliže a onda i ostale. Cijele kugla u banani,nije to izum ove vlade. Pogledajte slike Bergama,Pariza Ria itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije