Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Željko Mavrović novi šef Seljačkog saveza

15.03.2009.
u 19:13

Boksačke je rukavice davno o klin objesio, ali danas je iz “izbornog” ringa izišao kao pobjednik. Šaka sa Srednjaka, nekadašnji europski boksački prvak, a danas proizvođač ekološke hrane – Željko Mavrović – novi je predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza!

Izabran je sa 259 glasova delegata (od 377) na današnjoj izvanrednoj izbornoj Skupštini HSS-a u klijeti Bunčić u Dugom Selu.

– Imao sam veliku tremu, lakše mi je bilo boksati nego natjecati se za predsjednika HSS-a! – priznao je Mavrović netom nakon prebrojavanja glasova. Iako je član HSS-a tek odnedavno, poljoprivredom se bavi već deset godina te smatra kako ima dovoljno iskustva da svojim radom pridonese seljačkom savezu.

– Seljački je savez često djelovao samo interventno, gasio je vatru. Potrebna je edukacija, da naši članovi na vrijeme dobiju informaciju i da ih se tako pripremi za određene situacije – poručio je Mavrović.


Bivši je boksač priliku za upravljanje Hrvatskim seljačkim savezom dobio pošto je ostavku podnio dugogodišnji prvi čovjek HSS-a Darko Grivičić.

Izbornoj skupštini HSS-a nazočio je i ministar Božidar Pankretić koji je poručio kako se, unatoč krizi, bori da seljaci dobiju poticaje za proljetnu sjetvu.
– Svakodnevno razgovaram s ministrom Šukerom da osiguramo isplatu subvencija poljoprivrednicima – rekao je Pankretić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije