Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski festival

Željko Kerum pjeva s Iskonom, a Zdravko Mamić odbio Prokurative

'28.05.2009.,Split,Hrvatska - Finale Kupa Hrvatske NK Hajduk - NK Dinamo,Zeljko Kerum i Zdravko Mamic  Photo: Nino Strmotic/Vecernji list'
'Nino Strmotic/Vecernji list'
01.06.2010.
u 19:35

Skladbe će se izvoditi uživo uz pratnju Festivalskoga simfonijskog orkestra, a sve večeri prenosi HTV

Agilni i ambiciozni gradonačelnik Željko Kerum nastupit će na jubilarnom, 50. festivalu "Split 2010", na prvoj večeri "Poznati pjevaju". S klapom Iskon otpjevat će skladbu "Ništa kontra Splita". Odličan izbor. I za njega i za Split!

Zapjevat će mu i najbolji prijatelj i suradnik, dogradonačelnik Jure Šundov. I to pjesmu "Kome bi šumilo more moje sinje".

Čeka se i vlč. Sudac

Među poznatima i organizatori kažu cijenjenim osobama iz javnoga života na pozornici na Prokurativama prve večeri pojavit će se i političar Ante Prkačin, glumac Rade Šerbedžija, nogometni trener Cico Kranjčar s Duškom Lokinom, a Zdravko Mamić odbio je nastupiti.

Možda je dobro i pametno odlučio jer nije baš popularan u gradu podno Marjana.

Sigurno će pjevati i Thompson, koji ovih dana intenzivno pregovara s velečasnim Zlatkom Sudcem. Koji, prema riječima direktora festivala Nenada Ninčevića, "ima volju doći, ali pitanje je odnosa s Rimom...".

Zapjevat će i legendarni košarkaš Rato Tvrdić, ali i prvi čovjek HBOR-a Anton Kovačev. I bivši hajdukovac Ivica Hlevnjak.

Nenad Ninčević rado bi za klavirom vidio i predsjednika RH Ivu Josipovića, prijatelja mu, koji će nesumnjivo doći na "najveću feštu svih vremena", ali vjerojatno neće biti na pozornici.

Ovogodišnji festival, koji slavi svoj 50. rođendan, trajat će pet dana, od 30. lipnja do 4. srpnja, i sve večeri prenosit će uživo u cijelosti Hrvatska televizija.

Najveća glazbena manifestacija stajat će između 3,5 i 4 milijuna kuna, a s obzirom na recesiju, Ninčević vjeruje kako će se troškovi smanjiti. Grad participira s iznosom od milijun kuna!

Finalna večer bit će u nedjelju jer je u subotu četvrtfinale u nogometu, koje će sigurno privući puno više gledatelja.

Moto je Stop nasilju

Druga večer splitskoga festivala bit će posvećena retrospektivi. Tu "rođendansku večer" uređuje Goran Pelai, kroničar splitskih festivala. Legendarne skladbe izvest će legendarni pjevači, a nastupit će i uvijek atraktivna Severina.

Moto prve večeri je "Stop nasilju u obitelji i školama" jer to nam je, naglašava Ninčević, najpotrebnije.

Prema riječima dogradonačelnice Anđelke Visković, ovogodišnji festival temelj je zabavne glazbe u Hrvatskoj. Osim na Prokurativama, po cijelome gradu bit će organizirana raznorazna događanja.

Scenografiju za "Split 2010" potpisuje Zvonimir Mihanović, a sve skladbe izvest će se uz pratnju Festivalskog simfonijskog orkestra. Sve će ići uživo.

Ključne riječi

Komentara 1

12
12foryou
00:10 02.06.2010.

ipak to nije zdravkecov djir, jer on vise voli tipove pisama di moze ubost par sto eura u harmoniku i skiniti se u mudante. to je njegov melos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije