Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstveni projekt

Željezničke pruge u Italiji postaju biciklističke staze

vlak,tračnice,pruga
Luka Stanzl/PIXSELL
25.08.2013.
u 15:59

Projektom se planira koristiti posebne ploče od gume koje će biti položene u punoj širini tračnica i koje će "popločati" željezničku prugu kako bi ona postala adekvatnim prostorom za korištenje bicikla.

Talijanska regija Piemonte odlučila je pokrenuti inovativan i jedinstveni turistički projekt. Došli su na ideju pretvorbe starih i najmanje deset godina nekorištenih željezničkih pruga u biciklističke staze. Regionalno vijeće već je odoborilo projekt izmjene, a ukoliko se dobiju sva potrebna odobrenja, prenamjena starih željezničkih puteva u atraktivnu biciklističku "magistralu" mogla bi početi već ove godine, piše Croenergo.eu.

Projektom se planira koristiti posebne ploče od gume koje će biti položene u punoj širini tračnica i koje će "popločati" željezničku prugu kako bi ona postala adekvatnim prostorom za korištenje bicikla. Ova tehnologija ima niz prednosti, jeftino se postavlja, ne utječe na okoliš te je reverzibilna. To znači da će se u slučaju potrebe za ponovnim korištenjem željezničke pruge gumene ploče jednostavno moći maknuti, a željeznički promet ponovno aktivirati na biciklističkim trasama.

Vrijeme realizacije projekta vrlo je kratko, a regija je najavila kako bi mogla financirati dio projekta kroz talijanske fondove za unaprjeđenje turističke ponude u nerazvijenim područjima.

>>Ukinite parkirališta 
u centru i napravite biciklističke staze

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije