Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA MINISTRU

Željezničari: Jesu li Rumunji pametniji od nas?

prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
12.12.2013.
u 12:27

Od Vlade traže da odustane od prodaje tvrtke Pružne građevine jer je riječ o jednoj od najprofitabilnijih tvrtki u Hrvatskoj

Dvjestotinjak članova Sindikata hrvatskih željezničara, nezadovoljni postupcima Vlade i uprave HŽ-a, prosvjedovalo je na Markovu trgu. Od Vlade traže da odustane od prodaje tvrtke Pružne građevine, za vrijeme trajanja obnove pruga. Kako je objasnio šef sindikata Ivan Forgač, riječ je o jednoj od najprofitabilnijih tvrtki u Hrvatskoj koja zapošljava oko 2000 radnika, od čega je oko 1500 stalno zaposlenih.

Prosvjednici također traže povlačenje Pravilnika o organizaciji HŽ Putničkog prijevoza i prijedloga Pravilnika o radu jer smatraju da će njihova primjena rezultirati daljnjim padom prihoda od prijevoza putnika.

Sindikalci su poslali poruke ministrima financija i prometa noseći transparente "Ministre Liniću, što ćete raditi kad sve rasprodate" i "Ministre Hajdašu, jesu li Rumunji pametniji od nas". Podršku im je dao i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever koji je naglasio da Vlada i uprava HŽ nisu sugovornici s kojima se može razgovarati za stolom te da su zbog toga radnici prisiljeni uoči Božića izlaziti na ulice.

>> Željeznice grade duže i od Eiffela, za stajalište im treba pet godina

Komentara 1

AM
ameris
12:52 12.12.2013.

O profitabilnosti bilo koje tvrtke unutar HŽ-a isto je kao o priči o poštenju ku.ve .To ne vodi sačuvanju bilo koje tvrtke u tom mega sustavu! Nikoga neće uvjeriti ti barjaktaši i njihovi sindikalne vođe da n i s uu p a t i c i p i r a l i u bogomdatom blagostanju,sramotno velikim otpremninama i mirovinama,neradu do granica orgijanja ! Da, više se nema od koga uzeti i sad su oni na redu !No,još bi dugo mogla ta đabaleze divizija uživati da nisu oni koji su im to omogućavali ,dakako,pod " njihovim penđerom" ukrali 20-30 milijardi dolara od majčice Hrvatske,sve u "đuture" kao vanjski dug !Zato,dok "vas nisu pročitali" oslobodite Markov trg svima prevarenim,gladnim i obešćašćenim Hrvatima! Vi to niste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije