Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.01.2014. u 14:00

Željka i novinarka Prežen su nas podsjetile kakvi smo nekada, posebno ratnih '90-tih bili, solidarni i uvjerila nas da smo i dalje takvi.

Snijeg je prevladao, pa mi je TV postao najbolji prijatelj. Pratim HRT-ov Dobro jutro, Hrvatska i bio sam u prilici odgledati do kraja. Zadnji prilog bio je pogodak. Nije to bilo niti izručenje Perkovića, niti padanje kreditnog rejtinga, premijer, oporba, prilog dana napravila je, hvala joj, novinarka Sanja Pražen. Otišla je u Sunju i otkrila nam Željku Lukinić-Bebu. Domsko dijete, pred rat završava na klupi u parku, pa se zapošljava kao konobarica.

Rat je počeo, vojnici vitlali pištoljima po kafićima, pa je Željka zaključila – bolje da uzmem pušku i poginem u ratu, nego u kafiću. Dvije godine provela je u Kostajničkoj bojni, što je ostavilo traga, postala je vojni invalid. I čamila, pila tableta, kao mnogi naši ratnici. Godinama. PTSP, depresija, pokušaji suicida, svega je tu bilo. A onda je Željka otkrila Internet i društvene mreže i prošlog rujna odlučila se pokrenuti. Osnovala je društvenu mrežu „Poklanjam, samo Sunja i okolica". Oko nje je toliko potrebitih ljudi i odlučila je organizirati pomoć donatora, iz cijele Hrvatske.

Prima i raspoređuje isključivo namirnice, odjeću i obuću, frižidere, TV-e, dječja kolica, ne i novac i pomogla je već 200-injak obitelji. Novinarka Pražen odlazi s njom u dom udovice s petero djece i kaže; Obitelj je prenosna da bi pomoć molila, pretužna da bi o potrebi govorila". Majka djece, Mare šuti, briše suze, suze briže i Željka, vjerojatno i novinarka, a i ja dok gledam tu dirljivu, a stvarnu scenu.

Željka i novinarka Prežen su nas podsjetile kakvi smo nekada, ratnih '90.-tih bili, solidarni i uvjerila nas da smo i dalje takvi. Samo nas nešto dobro treba pokrenuti.

PLUS

U "Studiju 4" na HRT-u Tončica Čeljuska, u 50 minuta emisije uspjela je sa svojim gostima odgovoriti na 100-njak aktualnih pitanja. Rijetko i ozbiljno novinarstvo.

MINUS

Dnevnik HRT-a, snijeg koji pada prva je vijest, ali vijest da nam je pao kreditni rejting ne događa se svaki dan. A ipak je tu neugodu HRT sakrila u sredinu dnevnika.

Komentara 2

Avatar rokoprčina
rokoprčina
14:08 25.01.2014.

PTSP? Ma nemoj?Kako ga ja nisam dobija? Vrlo lako.Radeći,a ne čameći. Rad je najbolji lijek za sva mentalna oboljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije