Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'CAN YOU FIND IT?'

Želite biti britanski špijun? Riješite ovu mozgalicu

GCHQ
Screenshot
11.09.2013.
u 21:12

U ponudi je više poslova s plaćama od 26 do 60 tisuća funti, no tu su i manje nagrade poput računala Raspberry Pi i tableta Google Nexus 7

Ako ste oduvijek željeli postati vrhunski britanski cyber-špijun, sada vam se otvorila prilika, no prvo morate riješiti nimalo jednostavnu zagonetku, piše Daily Mail. Agencija GCHQ na posebnoj je stranici \"Can You Find It?\" objavila mozgalicu koja se sastoji od slova podijeljenih u 29 skupina iz kojih natjecatelji moraju izvući pet odgovora, nakon čega kreću u \"potragu za blagom\" koju moraju dovršiti u roku od šest tjedana.

Ovaj neobičan test napravljen je kako bi agencija pronašla zaposlenike s najboljim mentalnim sposobnostima i sposobnostima za obranu zemlje. U ponudi je više poslova s plaćama od 26 do 60 tisuća funti, no tu su i manje nagrade poput računala Raspberry Pi i tableta Google Nexus 7. Sličan natječaj bio je objavljen i prošle godine, a riješilo ga je samo 170 od ukupno 3,2 milijuna ljudi koji su posjetili stranicu.

- To je zagonetka, ali i ozbiljan test. Poslovi u ponudi ključni su za zaštitu nacionalne sigurnosti - rekla je Jane Jones, šefica ljudskih resursa u GCHQ-u.

>> Stručnjake za razbijanje šifri traže putem društvenih mreža

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije