Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pridruži se Rezoluciji zemlja

Želiš svoje stablo? Evo kako možeš do njega, dobiješ i potvrdu s lokacijom

Foto: Shutterstock
17.07.2023.
u 10:00

Pridružite se Rezoluciji Zemlja i postanite dio promjena kako bi naša Zemlja bila barem malo čišća, ljepša i zelenija!

Na web-stranici rezolucijazemlja.hr upiši ime, prezime i e-mail, a Hrvatske šume i Večernji list posadit će jedno stablo za svakog tko ispuni obrazac. Nakon što uspješno ispunite obrazac, na e-mail vam stiže lokacija na kojoj je vaše drvo zasađeno.

Kakva bi situacija bila kad bi svaki stanovnik svake godine zasadio barem jedno drvo i kako bi to utjecalo na klimu? Kad bi svaki pojedinac (na Zemlji trenutačno živi gotovo 8 milijardi ljudi) u idućih 20 godina zasadio jedno drvo, to bi otprilike bilo 160 milijardi novih. Bez sumnje, sadnja drveća jedno je od rješenja kada su u pitanju klimatske promjene.

Na samom početku civilizacije na Zemlji je bilo dvostruko više stabla nego danas (procjenjuje se da ih danas ima oko tri bilijuna), a svake godine bude posječeno njih gotovo 15 milijardi, većinom u tropskim krajevima koja s razlogom zovemo ''plućima svijeta''.

VIDEO Rezolucija Zemlja: Pridruži se

Naravno, postoje još brojni koraci koji mogu doprinijeti smanjenju klimatskih promjena, no sadnja drveća ono je što kao pojedinci možemo napraviti, a sada je dovoljan samo jedan klik da postanete dio Rezolucije. Kamen po kamen – palača, drvo po drvo – nova šuma! Kako?

Rezolucija Zemlja u samo godinu dana postigla je velike rezultate: organizirali smo više edukativnih radionica za mlade o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša, kao i tri konferencije od kojih je jedna bila međunarodna, nekoliko okruglih stolova, ali i najveće akcije čišćenja okoliša na kojima se ove godine okupilo 18.240 volontera, a prikupilo se 750 tona otpada.

VEZANI ČLANCI:

Zasukali smo rukave kako bismo ovaj jedini dom koji čovječanstvo ima ostavili barem malo čišćim i ljepšim našoj djeci, unucima, susjedima, prijateljima... Kao kruna rada stigla je nagrada, najveće moguće međunarodno priznanje – INMA Global Media Award, odnosno tzv. medijski Oscar u kategoriji najboljih društvenoodgovornih projekata u organizaciji medija.

Mali su ovo koraci koje možemo učiniti za bolje sutra, a jedan takav je i ova hvalevrijedna akcija u suradnji s Hrvatskim šumama. Na web-stranici rezolucijazemlja.hr ispunite obrazac, a mi ćemo zasaditi jedno drvo za svakog tko ga ispuni i poslati vam dokument s potvrdom i lokacijom gdje je vaše drvo zasađeno. Pridružite se Rezoluciji Zemlja i postanite dio promjena kako bi naša Zemlja bila barem malo čišća, ljepša i zelenija! 

Jedan klik dovoljan je da zajedno stvorimo novu šumu!

Foto: VL

Komentara 3

MA
Madam
12:38 17.07.2023.

Hvale vrijedana akcija,svakako treba osvijestiti da nam je ova planeta bogom dana i da ju danas spasavamo i cuvamo za dolazece generacije.

ŠA
Šaraf
16:29 17.07.2023.

Ove godine se dogodila naj veča sječa šuma u Hrvatskoj to govori statistika a većina završi izvan Hrvatske u susjedstvu

SE
SedmiElement
12:57 17.07.2023.

Zašto bi netko želio imati "svoje" stablo?! Stabala ima i te kako dovoljno.. problemi su u nečemu skroz drugačijem... ali se ljude fila s glupostima.. svojevremeno si mogao na netu "kupiti" zvijezdu.. "svoju" zvijezdu i nazvati je kako želiš.. nije ovo puno drugačije... i čak nije neki lobi.... izvjestan narod, koji u rukama odavno drži najveća bogatstva i već duže vrijeme operiraju po sustavu "zavadi pa vladaj".... nažalost, dobro im ide

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije