Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemački mvp:

'Želimo Hrvatsku u EU, neće biti dodatnih zapreka, ali ni popusta'

zastava, eu
Antonio Bronić/PIXSELL
15.10.2012.
u 11:53

Nakon razgovora s Westerwelleom Pusić je zaključila kako je "nedvosmisleno potvrđeno da Njemačka namjerava zadržati fer odnos"

Njemačka želi Hrvatsku kao članicu EU, ali trebate ispuniti kriterije, što znači da neće biti umjetnih zapreka, ali ni popusta - izjavio je njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle u Luksemburgu, gdje je, na marginama sastanka Vijeća EU, razgovarao i s ministricom Vesnom Pusić. Ona ga je pitala što znače poruke koje stižu iz njemačkih medija i od članova Bundestaga o tome da Hrvatska nije spremna za članstvo u EU i da 1. srpanj 2013. nije zajamčen kao datum ulaska, ali nakon razgovora s Westerwelleom zaključila je kako je "nedvosmisleno potvrđeno da Njemačka namjerava zadržati fer odnos".

- Ne očekujemo nikakav popust, nikakav klijentelizam, ne očekujemo da nam se progleda kroz prste. Očekujemo samo fer ocjenu za fer posao. Mi smo u potpunosti u stanju ispuniti sve što trebamo i to ćemo učiniti. Ministar Westerwelle i ministar za europska pitanja Michael Link nedvosmisleno su potvrdili da Njemačka namjerava zadržati fer odnos, dakle dati fer ocjenu za fer posao - rekla je Pusić. Glasnogovornik Europske komisije Peter Stano u Bruxellesu je jučer komentirao negativno njemačko tumačenje izvješća o monitoringu. - Činjenica da smo u monitoringu identificirali područja na kojima treba napraviti dodatni napredak ne znači da Hrvatska nije i da neće biti spremna za članstvo - rekao je Stano. U Luksemburgu je na sastanku ministara vanjskih poslova EU bio i slovenski ministar Karl Erjavec, ali on i ministrica Pusić nisu imali poseban susret. Erjavec je o problemu Ljubljanske banke razgovarao s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Füleom.

>> Nema urote: 'Njemačka 
vas neće 
izvlačiti, čeka rezultate'

>>Pusić: Upozorenje iz Njemačke je ozbiljno, ali uspjet ćemo!

Komentara 6

LU
lutomirski
18:00 15.10.2012.

Hrvatski takozvani politicari, koji misle samo za svoj dep a za narod nista, ocekiveju od EU pare, nazalost nece nista od toga biti, ja mislim da ce se ta EU cak i raspasti, vidite da ti takozvani politicari nista nepoduzimaju da bi Hrvatskome narodu i pogotovo mladima na bolje islo, ne , nego ide sve na gore, mladi su poceli masovno napustati tu bananu jer traze kruha,posla i buducnost za sebe i za svoju familiju, ali u toj banani nema buducnosti, to je fakat.....

B6
Booyaka 619
12:33 15.10.2012.

Pošteno! Ono što su preuzeli na sebe neka naprave.

DZ
dzukaficuka
13:04 15.10.2012.

Pa onda to mora Drug Westervele za sve strane a ne samo za jednu vidis zato EU NEma buducnost proci ce te kao CCCP ili EX YU.Samo vi samo vi i niko drugi kao braca Srbi i na kraju pogledaj bijedu sad.Njemce boöi oni 13 milijardi eura 100% Nasi nemaju plan isto sa T-com HR im treba uzeti nazad i INU i idemo dalje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije