Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ukrajina je postala jača'

Zelenski u novogodišnjem obraćanju: 'Ukrajinci su jači od bilo kakvih blokada, veta i intriga'

Le Président Volodymyr Zelensky félicite les diplomates ukrainiens et les employés du ministère des Affaires étrangères, à l'occasion de la Journée du service diplomatique ukrainien
Foto: Ukraine Presidency via Bestimage
1/3
01.01.2024.
u 11:41

U 20-minutnoj videoporuci emitiranoj iz njegova ureda u Kijevu gotovo da se nije izravno spominjala situacija na liniji bojišnice dugačkoj 1000 kilometara ili ograničeni uspjehi protuofenzive pokrenute u lipnju

Ukrajinski Predsjednik Volodimir Zelenskij u svom novogodišnjem obraćanju rano u ponedjeljak ustvrdio je da je Ukrajina postala jača u prevladavanju ozbiljnih poteškoća dok se rat protiv Rusije primiče drugoj godini. U 20-minutnoj videoporuci emitiranoj iz njegova ureda u Kijevu gotovo da se nije izravno spominjala situacija na liniji bojišnice dugačkoj 1000 kilometara ili ograničeni uspjehi protuofenzive pokrenute u lipnju. 

Također se nije osvrnuo na političke i diplomatske poteškoće u osiguravanju kontinuirane vojne i druge pomoći od Kongresa SAD-a i od Europske unije. Zelenskij je rekao da je rat naučio Ukrajince da izdrže ruske napade i prilagode se poteškoćama, uključujući nestanke struje, rad industrije i prijetnje otpremi njezinog izvoza.

VEZANI ČLANCI:

"Glavni rezultat godine, njezino glavno postignuće: Ukrajina je postala jača. Ukrajinci su postali jači. Kada smo početkom 2023. godine prebrodili, bez pretjerivanja, najtežu zimu u povijesti. Kada smo dokazali da su Ukrajinci jači od hladnoće i mraka. Jači od nestanka struje i prijetnji nestankom struje. Ukrajinci su jači od bilo kakvih blokada i veta, nevjerice ili skepse", izjavio je Zelenskij u svom obraćanju, ispresijecanom snimkama napadnutih gradova i sastancima sa čelnicima zapadnih saveznika Ukrajine. Zelenskij je istaknuo ukrajinske uspjehe u obuzdavanju i napadima na rusku mornaricu u Crnom moru, te ustvrdio da su Ukrajinci bili "jači od bilo kakvih intriga" tijekom okupljanja skupine zapadnih zemalja radi poboljšanja ukrajinske protuzračne obrane i isporuke borbenih zrakoplova F-16. 

"Definitivno ćemo ih vidjeti na našem nebu", rekao je o F-16, ponovivši i obećanje da će povećati domaću proizvodnju oružja i proizvesti najmanje milijun dronova u idućoj godini. Osvrćući se na pitanje osiguravanja dovoljnog broja vojnika u ukrajinskoj vojsci, pozvao je one koji "još uvijek oklijevaju da naprave hrabar izbor iduće godine, brane vlastitu zemlju, rade za nju, pomognu joj".

VIDEO Veliki neredi na dočeku u Njemačkoj: Berlinska policija provodi dodatne provjere

Komentara 51

V0
Vlaskoulicanec4.0
17:56 01.01.2024.

Piši kući propalo. Možeš biti sretan ako ćeš 31.12.24. još biti na životu... Kada te se Ukrajinci dohvate....

SE
Serengeti
12:35 01.01.2024.

Zelenski toliko života izgubljeno, a trebao si samo pristati da tvoja zemlja neće ući u NATO. Tvoj grijeh je što si pristao biti marioneta zapada u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Avatar Poturica
Poturica
04:53 05.01.2024.

Koji pačenik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije