Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera janaf

Zekanović i Tomašević: Ovo je Plenkovićev poraz, on i HDZ su politički odgovorni

18.09.2020.
u 11:46

Hoće li danas premijer snositi političku odgovornost jer se radi o ljudima koje je on prije nekoliko mjeseci delegirao na liste i postavio u Sabor, upitao je Zekanović

Oporbeni zastupnici Hrvoje Zekanović (HS) i Tomislav Tomašević (Možemo) u petak su politički odgovornima označili HDZ, posebno čelnika stranke i premijera Andreja Plenkovića jer je na liste za Sabor stavio Dražena Barišića i Darka Puljašića kojima je skinut zastupnički imunitet.

"Hoće li danas premijer snositi političku odgovornost jer se radi o ljudima koje je on prije nekoliko mjeseci delegirao na liste i postavio u Sabor“, upitao je Zekanović u Saboru i zaključio: "Ovo nije pobjeda Andreja Plenkovića, nego veliki poraz".

Na sličnom je tragu i Tomaševićevo razmišljanje.  

"HDZ-ova je, prije svega premijerova odgovornost, imao je pravo staviti Darka Puljašića na listu, ali on je imao optužnicu u siječnju koja je potvrđena u srpnju", rekao je.

VIDEO Održana sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva

Tomašević je upozorio i na informaciju po kojoj je Dragan Kovačević, predsjednik Uprave Janafa jučer uhićen u velikoj policijskoj akciji pod sumnjom da je namještao poslove i za njih primio mito, dobio dojavu da će biti uhićen.

"To je vrlo problematično“, kazao je uoči saborskog glasanja o skidanju imuniteta spomenutoj dvojici HDZ-ovih i jednom SDP-ovom zastupniku.

Hrvatski sabor u petak je bez imuniteta ostavio trojicu svojih zastupnika, HDZ-ove Darka Puljašića i Dražena Barišića te SDP-ova Vinka Grgića, s tim da je za dvojicu posljednjih dao i odobrenje da ih se zbog navodne umiješanosti u aferu Janaf liši slobode i odredi im se istražni zatvor. Te odluke Sabor je donio velikom većinom glasova.

Komentara 2

DU
dubrovnik
16:13 18.09.2020.

Završeće ka i Kutle

KL
Klarica
12:17 18.09.2020.

Ljudi čuvajmo se korone vidite kako djeluje na Zekanovićev mozak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije