Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev iza rešetaka

Zec od bivše tvrtke traži 2 milijuna kuna te još 200.000 za – stanove

'30.10.2009., Pozega - Vlado Zec na raspravi na Opcinskom sudu koja je sazvana zbog njegove tuzbe protiv Josipa Solica, jednog od bivsih Kamenovih radnika koji je za tu tvrtku digao kredit jer ona to
'Dusko Mirkovic/VLM/PIXSELL'
18.08.2010.
u 10:36

Inzistira i na tome da mu Kamen kao bivšem predsjedniku uprave (do 2006.) isplati otpremninu od 708.480 kuna.

Kada mu Trgovački sud u Slavonskom Brodu nije htio priznati oko 2 milijuna kuna potraživanja, Vlado Zec je na istom sudu podnio tužbu protiv Kamena Ingrada u stečaju, bivše vlastite tvrtke u kojoj je bio i predsjednik uprave.

Pretrpio štetu

Lepoglavski zatvorenik koji je na odsluženju petogodišnje kazne htio bi da mu Kamen kao bivšem predsjedniku uprave kojem je ta funkcija prestala početkom 2006. godine kada je otvoren stečaj, isplati otpremninu od 708.480 kuna. Uz to traži i isplatu  naknade od 200.000 kuna zbog pretrpljene štete što mu njegova bivša tvrtka nije isporučila dva stana u vrijednosti od 86.890 eura za koji je ugovor potpisao 2001. godine. Obaveza po ugovora je bila da će mu Kamen Ingrad stan isporučiti u roku od godinu dana, a što nije učinjeno do danas. Kako su u vrijeme otvaranja stečaja stanovi bili sagrađeni tek 60 posto, Zec od tvrtke potražuje i 220.000 kuna za njihovo dovršenje. Za troškove etažiranja traži još 70.000 kuna, a za zatezne kamate od dana uplate cijene stana 2001. pa do danas nešto više od 800.000.

Stanovi vlasnicima

– Nema zakonske osnove da se Zecu isplati otpremnina jer mu ugovor nije prestao raskidom ili otkazom već mu je po samom zakonu prestala dužnost predsjednika uprave radi otvaranja stečaja – ističe Ivan Mikić, stečajni upravitelj Kamena Ingrada. Na temelju priloženih isprava, dodaje Mikić, ne može se utvrditi ni osnovanost potraživanja vezana uz dva stana u Runjaninovoj ulici u Požegi. U vrijeme otvaranja stečaja stanovi pripadaju vlasnicima koji su za njih potpisali ugovor kao što je to učinio i Zec.

To nije osporeno ni njemu ni ostalima, a tako je bilo, tvrdi Mikić, i usuglašeno i sa Slavonskom bankom koja je otvaranjem stečaja Kamena Ingrada postala razlučni vjerovnik zgrade koja ju je preuzela i s vlasnicima dalje ugovarala dovršetak stanova i njihovo preuzimanje.

Stečajni upravitelj Kamena Ingrada u pisanom odgovoru odbacio je tužbu te čeka sazivanje prvog ročišta.

Ključne riječi

Komentara 5

OP
Obećanko požeški
10:56 18.08.2010.

Zec je u toj zgradi uzeo dva stana sebi - naravno nije ih platio. Ali, dva je stana Zec dao i požeškom gradonačelniku Zdravku Ronku (SDP). Ronko je potom zatražio da mu se od dva stana napravi jedan veliki od od 100 kvadrata, što je Zec učinio svom tadašnjem koalicijskom partneru, kojega je sa svojon Nezavisnom listom i postavio na gradonačelničko mjesto, kako bi njegov Kamen Ingrad mogao dobivati sve građevinske radove u Požegi.. Naravno, ni Ronko te stanove nije platio, ali nikom ništa - on je \"dobar čovjek\", \"uzorni\" gradonačelnik i saborski zastupnik s masnih 18.000 kuna plaće, koji sutra može otići u saborsku mirovinu i uživati u cca. 9.000 kuna mjesečno, Eto, tako vam je to u Požegi, u koju s vremena na vrijeme navrate predsjednici, nekad Mesić, sad Josipović (zadnji put zajedno) i svi se lijepo s Ronkom vozaju u kočiji po Trgu sv.Trojstva. E, moja pravna državo, žalosna ti majka!

MM
Mladen Miletić
11:03 18.08.2010.

Shvativši da je bezopasna Zver Zec njega kazniše i zatvoriše kao umno bolesnoga siromaha.... Jedini pravi jaki maksimalni respekt imaju pred Glavašem jel znaju da sa prijateljima pretvara neprijatelje sa lakočom kako reče u pepeo....

OB
-obrisani-
13:18 18.08.2010.

Vlado je prava hrvatina, kao takav nevin ko hrvatska suza i nespretan što nije uspjel zbrisati za Hercegovino..On je ponos Hrvatske i svoj na svome u svome kutu zatvora..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije