Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI UHIDBENI NALOG

Zdravku Mamiću još jedna tjeralica

Livno: Zdravko Mamić nakon pet sati ispitivanja napustio zgradu Tužiteljstva
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
17.05.2021.
u 19:24

U petak se Mamić nije javio na izdržavanje kazne

Protiv Zdravka Mamića definitivno će, kako doznajemo, biti raspisana još jedna tjeralica kao i novi uhidbeni nalog.

Razlog je tome što se, kako se i pretpostavljalo, Mamić u petak nije javio na izdržavanje kazne u Remetinec, odnosno u tamošnji Centar za dijagnostiku Zagreb. Potvrda da se nije pojavio službeno je stigla danas na Županijski sud u Osijeku.

No tjeralica nije, kao u slučaju njegova brata Zorana, raspisana odmah isti dan od zaprimanja službene potvrde. Zdravku Mamiću petak je, pojašnjeno nam je, u Međugorje poslana drugostupanjska odluka, kojom mu je odbijena žalba na rješenje o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora. Čim zaprimi i potpiše spomenutu odluku te na osječki sud potom stigne povratnica, sudac izvršenja poslat će policiji nalog za raspisivanje tjeralice.

Koliko će vremena do tada proći, ovisi o pošti, kažu nam na sudu u Osijeku, no pretpostavljaju da bi se moglo raditi o tjedan dana. Protiv Zdravka Mamića već su raspisani, podsjetimo, europski uhidbeni nalog te domaća i strana tjeralica.

Učinjeno je to, pak, u drugome sudskome procesu protiv braće Mamić, gdje se sedmoricu okrivljenika tereti za zločinačko udruženje i za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna. Tim je potezom USKOK pokušao postići da BiH izruči odbjeglog Zdravka Mamića Hrvatskoj, no to im nije pošlo za rukom.

VIDEO Mamići snimljeni u Međugorju

Komentara 18

DU
Deleted user
21:56 17.05.2021.

Braću za predsjednika drzave i predsjednika vlade

MA
Mary5
00:02 18.05.2021.

Mozete mu stavit soli na rep 😂

BR
Breoxs
20:32 17.05.2021.

pazi ovo...oni su poslali presudu Mamiću u Međugorje?! I što će biti kada poštar Jure Soldo iz Međugorja vrati omotnicu s presudom uz opasku - primatelj nije zatečen na adresi!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije