Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo razjašnjeno

Zbunili smo strance: Zašto Hrvati ovo rade na autima?

Foto: Dale Ziska/Facebook
13.10.2022.
u 21:56

Jedan član grupe posebno oštrog vida primijetio je i da na retrovizoru parkiranog automobila visi policijska zastavica.

U svakoj zemlji postoje nepisana pravila i običaji. Neki se prenose s generacije na generaciju, a neki su noviji i spontaniji. Jedan takav noviji hrvatski običaj zbunio je stranog državljanina koji se za pomoć obratio Facebook grupi za strance.

Foto: Dale Ziska/Facebook
"Može li mi netko reći zašto ovo s brisačima rade ljeti? Znam zašto zimi, ali viđam ovo cijelo ljeto" napisao je Dale Ziska u grupu Expats in Zagreb Official uz sliku parkiranog automobila kojemu su brisači podignuti, a za odgovor nije morao dugo čekati.

"Ovo je znak neodobravanja nečijeg parkiranja" napisao je netko, a na odgovor se nadovezao drugi komentarom "Ima sreće da su mu još pričvršćeni na auto". Brojni drugi korisnici Facebooka potvrdili su ovu teoriju, no neki su ponudili alternativna objašnjenja poput straha da će se guma otopiti, ili da brisače dižu "da policija nema gdje ostaviti kaznu".

Pošto je grupa internacionalna, u komentarima se tako može saznati da su u Egiptu dignuti brisači znak da se netko pravi da vam je očistio auto dok vas nije bilo, te će za to pokušati tražiti naknadu. 

Jedan član grupe posebno oštrog vida primijetio je i da na retrovizoru parkiranog automobila visi policijska zastavica.

VIDEO: Objavljena lista najboljih sveučilišta na svijetu: Zagrebačko ostvarilo najgori rezultat do sada

 

 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
22:57 13.10.2022.

a sto napraviti akose netko,kao kod mene parkira pred garazu a u parkingu ima veze i ne salju kamion 60 minuta....dok se lik ne vrati. skuzio sam da kod prijave morate reci registraciju i adresu...i tako znaju iz parkinga kadaa se smije a kada ne poslati vozilo p.s. auti koji se parkiraju )ima ih vise, su BMV, mercedes ili Audi ... naravno!

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
22:52 13.10.2022.

Položaj auta u odnosu na iscrtano parkirno mjesto sve govori. Može biti sretan ako nije dobio poruku ključem jer dizanja brisača ne pomažu.

AI
airbender
10:32 14.10.2022.

tko je napisao da dižu brisače, tako da policija nema gdje staviti kaznu? :)) takva ekipa glasa za HDZ kad izađe na izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije