Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volonteri odlučni

Zbrinut ćemo sve pse iz azila u Marinićima, ali trebamo vremena

Azil u Marinićima
Foto: Privatni album
1/12
31.08.2016.
u 19:16

Općini Viškovo ponuđeno je rješenje, no oni su ipak pozvali veterinarsku inspekciju, iako u registriranom skloništu nema mjesta za sve pse

Već nekoliko dana nakon objave da u azilu na privatnom zemljištu u Marinićima 40 pasa gladuje, riječkim volonterima pristigla je pomoć, od hrane do novčanih donacija.

- O ovim psima brinula se volonterke koja više nije živa. Volonterka koja je pomagala životinjama jer se za njih nije brinula lokalna zajednica, iako je to trebala prema Zakonu. I svi su znali za ovaj problem, azil je uz cestu kojom ljudi prolaze prema Plodinama u Marinićima. Upozoravali smo godinama, nije se ništa riješilo - kaže Diana Primožić Kukuruzović iz udruge Vis Vitalis. O psima se više nema tko brinuti, a i vlasnik zemljišta traži da se maknu i azil zatvori. Prijedlog s kojim su volonteri došli u općinu Viškovo nije prihvaćen, općina se radije odlučila sve prijaviti veterinarskoj inspekciji.

- Rekli smo im da ćemo zbrinuti sve pse, ali trebamo vremena. Ako inspekcije poduzme zakonske mjere, psi će završiti u registriranom skloništu, što znači da postoji mogućnost i da ih ubiju - kaže volonterka i dodaje da to sigurno neće dopustiti. U skloništu nema mjesta za toliko pasa, koji su uz to i nesocijalizirani. Sada žive maksimalno dva, tri u istom boksu, a potuku se i za hranu. Neki od njih su i jako stari.

- Pse ćemo prvo očistiti od nametnika i cijepiti da ih zaštitimo. Imamo osobu koja će ih hraniti dok su ovdje, vlasnik zemljišta je na sve pristao. Pronaći ćemo im privremeni smještaj, a kad se malo oporave i sterilizirat ćemo ih - kaže D. Primožić Kukuruzović.

Do sada su dobili puno hrane, donacije i dalje stižu. Trebaju oglice i lajne, posude za hranu i vodu, transportere, sredstva protiv crijevnih nametnika, buha i krpelja. Možete im pomoći i uplatom na račun Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis, IBAN HR92 2402 0061 1007 10916. O svemu što se događa sa psima možete pročitati i na njihovoj Facebook stranici.

<<cijeli-zivot-zive-u-smecu-a-jedina-im-je-uloga-da-se-pare-i-kote

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
21:46 31.08.2016.

Jedno pitanje za ljubitelje psa.. gledam danas nasred Korza ( Rijeka ) pas obavlja nuždu ali malu.. znam da je dužnost kod velike da vlasnik iako to ama baš nijedan ne radi pokupi izmet no što je s malom nuždom kada ne možeš pokupiti ? O vođenju psa na more bolje da i ne govorim. Tko će vlasnicima stati na kraj jer životinje za to nisu krive ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije