Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Zbog Tornada u Trstu, tuča padala i u Istri: Za sutra izdano narančasto upozorenje

Tornado u Trstu
Foto: Twitter
1/3
07.12.2020.
u 21:53

Na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom, a na sjevernom dijelu, osobito u Istri, lokalno i obilna oborina

Tornado je danas prošao industrijskom zonom Trsta, a nevrijeme je zahvatilo i dijelove Istre u kojoj je padala i tuča. 

Kako javljaju 24sata, oluja je prošla i Malim Lošinjem, a druga se nalazi nedaleko od Zadra. Loše vrijeme nastavit će se i tijekom utorka te je Meteoalarm, za područje Istre i Kvarnera, proglasio narančasto upozorenje. Upozoravaju na obilne i jake pljuskove te snažan vjetar.

Jednako prognoziraju i u Državnom hidrometeorološkom zavodu. "Na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom, a na sjevernom dijelu, osobito u Istri, lokalno i obilna oborina. U Lici i višim predjelima Gorskog kotara moguć je snijeg i novi snježni pokrivač. U istočnim predjelima više sunčanih razdoblja. Ujutro na kopnu magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije jak jugoistočni, a na Jadranu vrlo jako, mjestimice i olujno jugo. Najniža temperatura zraka od -2 do 6, a na moru od 8 do 13 °C. Maksimalna uglavnom između 6 i 10, u Gorskome kotaru 1 i 4, a na Jadranu 12 i 15 °C ", prognoziraju. 

Foto: DHMZ

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije