Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP TADIĆ:

Zbog slabih potpora hrvatske inovacije nalaze se u ladicama

tadic
Dragutin Šantoši
25.04.2010.
u 13:19

Inovacije su u gradskom parku u središtu Slatine predstavili inovatori grada Varaždina

SLATINA – U sklopu priprema za 3. Međunarodni sajam inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Agro Arca, koji će se od 7. do 9. svibnja održati u Slatini, svoje su inovacije u gradskom parku u središtu Slatine predstavili inovatori grada Varaždina, partnera Agro Arce.

– Inovatori u Hrvatskoj još uvijek nemaju status i potporu države kakvu uživaju inovatori u našem susjedstvu, pa je najveći broj njihovih pronalazaka još u ladicama i nije ugledao svjetlo dana. Mađari su u tome otišli daleko naprijed, pa će njihova iskustva, kako zemlje partnera, svakako pomoći hrvatskim inovatorima. Do sada je nastup na slatinskom sajmu potvrdilo više od stotinu inovatora iz 8 zemalja. Sajam inovatora Agro Arca do sada je dobio povoljne kritike od predstavnika Međunarodne federacije inovatora, koja okuplja 87 članica širom svijeta, pa očekujemo da se i slatinski sajam uskoro nađe u kalendaru svjetskih sajmova - kaže Josip Tadić, predsjednik Udruge inovatora Virovitičko-podravske županije koja je prije četiri godine i pokrenula ideju o pokretanju sajma inovatora u Slavoniji.

Komentara 6

BL
bljesak
14:27 25.04.2010.

Zbog slabih potpora hrvatske inovacije nalaze se u inozemstvu

MI
milic
16:08 25.04.2010.

Potporu mladim INOVATORIMA bi se ministar znanost RADOVAN FUCHS sa svijom savjescu tribao da se zauzme za dobrobit HRVATSKE da se stavi na raspolaganju MLADIM INOVATORIMA, i da se zauzme za one koji mu nude najnovija otkrica u slobodnim izvorima snage koji mogu da zamjenu obnovljivu i ne-obnovljive izvore energije. Gledao sa program \"OTVORENO\" MISLAVA TOGONALA o vulkanskim erupcijama u diskusiji su bili tri HRVATSKA znanstvenika a od njih je bio jedan \"akademik\" VLADIMIR PAAR u puno napetoj diskusiji kod prostora VULKANSKI ERUPCIJA. Taj program na HRT-i je prikazan 20 travnja 2010 godine u 22:45 +>>>>>>sam analizirao njihovo znanje o poznavanju HRVATSKI se zvalo HRVATSKA MUDROST (0. 658 - 1121) = danas se zove HRVATSKA znanost, slusajuci njihovo izlaganje u TOGONALOVOM \"otvoreno\" njihovo fuzioniranje u nesigurnosti i veliko KOLEBANJE na HRT-i izmedju ne-znanja i vlastite slabosti. MISLAVA TOGONALA njegovi genijalci su vrsni????????????????? 1. TIHOMIR MARJANAC koji kroz simetriju matematicki razbuja svaku tocku. 2. IVAN CACIC ravnatelj i predsjednik regionalni SIMPTOMA sa ZAVRSETKOM. 3. VLADIMIR PAAR akademik i clan HAZU-i koja je se pretvorila u HRVATSKU akademsku elementarnu NEPOGODU koja danas nanosi HRVATSKOJ goleme stete u svim prostorima SLOZENOSTI. Slusajuci akademika VLADIMIRA PAARA kakon iznosi svoja stajalista koja njemu nisu poznata i on bi se tribao postaviti na ponovni ispit pred HRVATSKOM drzavnom komisijom da mu se provjeri na koji nacin je on dobio TITULU akademika, pokazalo se u \"OTVORENO\" da on nema pojma o vulkanskim pojavama i kako oni nastaju.

KR
kreont
22:44 25.04.2010.

Čitajte na ovaj način I NOVAC I JA. Prema tome naši političari i 200 obitelji su sigurno vrlo uspješni i vrlo nagrađeni inovačari. Eto Podravčec bi mogao patentirati INA PODRAVKA FIMA patent. Jaca može patentirati kako raditi sve a ne uraditi ništa (plotički patent). Mudrinić već i dosad je patentirao mnogo nepoznatih patenata, ali trenutno uživa svu slavu istih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije