Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zbog skandaloznog nemara HRT-u prijeti milijunska odšteta za autorska prava

Dokumentarac “Route 66” Josipa Šarića završio je na najgori mogući način, nije bio previše gledan, a prijeti mu i zahtjev od navodno 150.000 eura za korištenu glazbu

Komentari 16

JO
josko
14:40 02.02.2014.

Želim ošto protestirati protiv loše ocjenjene TV emisije "Route 66". Živio u Americi 36 godina, pa sada ovdje kao "povratnik" gledam sa zgražanjem koliko je hrvatski nacionalni sport bacanja kamena s ramena na Ameriku i sve američko. Nitko ne treba "voljeti" bilokoga, ali dobro je biti informiran i onda donositi sudove. Emisija "Route 66" na vrlo zanimljiv način prikazala jednu tzv "malu Ameiku" - onu jednostavnu Ameriku s običnim ljudima, koji npr. brinu kako Amerika ide u socijalizam jer država se želi previše pačat i brinuti oko njih! Izvrsna emisija i hvala HRT i autoru Šariću!

VL
Avatar RUN.FAST.RUN.FAR
RUN.FAST.RUN.FAR
15:06 02.02.2014.

a jes ga sredio nositelj posljednje štafete !

VL
Avatar deziderij
deziderij
16:13 02.02.2014.

Ne želim komentirati tu emisiju u više od par riječi i s tek teško prolaznom ocjenom ali da imamo televiziju koje je očajno loša i to je činjenica. Sve se svelo na repriziranje reprizinih repriza i tek, tu i tamo, ponekim dobrim prilogom. Sve u svemu, izračunao sam, u prosjeku imamo pedeset do šesdeset sati nekog dobrog ili gledljivog programa mjesečno. Živi očaj.

VL
IS
Iskra1
15:08 02.02.2014.

“Siniša Varga sada nas u Dnevniku svečano obavještava da je novim pravilnikom taj porez ukinut, a HRT kao prava javna TV najavljuje sutrašnji prosvjed roditelja invalidne djece.” . Sinisa i ostali naivci – Radmanova TV nije i nikada nece bititi “prava javna TV”. Sutrasnji prosvijed je samo-promocija iskoristavajuci invalidnu djecu predstavljajuci “humano” lice Radmana ...jednostavno stiti svoju stolicu. . Koju got srce pucajucu pricu Radmanov TV prikazao, nikada mu necemo oprostiti i previditi "preodgoj puka" da vidi ono sto Radman hoce da vidimo a istinu da utomi ili preusmjeri.

VL
Avatar žič
žič
18:17 02.02.2014.

ROUTE 66 pa to je jedna od najboljih emisija u zadnje vrijeme na hrt-u,pa nebu mi novinarčić rekel da je ,,ples sa zvizdicama,,emisija koja zaslužuje vijence....

VL
Avatar Ivkošić
Ivkošić
18:31 02.02.2014.

Evo meni se Rout 66 svidjela. U priči su prikazani "everyday Joe's" i to joj daje neki šmek. :)

VL
AR
arjavas
18:17 02.02.2014.

Josip Šarić je najbolji reporter kojeg ima HTV i ne samo HTV nego cjelokupni TV korpus u Hrvatskoj . Emisija 0 cesti 66 je bila interesantna i pokazal nam je SAD kakvu inače na poznajemo . Valda samo Stračeviću nijee interesantno kako žive danas u americi ili kako žive Amerikanci izvan Velikih gradova i Holivuda . Valjda to samo našem vrlom TV kritičaru - politikantu nije zanimljivo . Ili je on to sve obišao ili ga interesira samo kak žive holivudske zvjezde , i njihovi tračevi ?

VL
ZG
zgbzoran
16:03 02.02.2014.

katastrofa od članka, kako jedan visokoobrazovan čovjek, a nadam se da autor je, može napisati da je medicinski kisik zrak i da je porez na medicinski kisik porez na zrak????? katastrofa, dalje nisam ni trebao čitati

VL
M3
Miške 3
16:09 02.02.2014.

evropljanin 02.02.2014 u 14:57 josko nemoj zaboraviti da ste u hrvatskoj.ja licno imam mnogo kriticnih pogleda , ali ljepa informativna emisija ljepote amerike nemogu se zasititi. to nasi hrvati koji nikad nisu napustili granice hrvatske --- A kako je tek tek mini bilo gledati, koji sam tom cestom prošao 1963.kao student, 2 mjeseca, sve države. Tada nije bilo turista niti iz Europe, a kamoli iz bivše države. Ipak, sad to izgleda puno drugčije. Nažalost nije išao dalje u Arizoni i Nevadi. Sve je tada bilo mirnije,čišće, sa manje kića i svugdje više sreće: to je bila prava Amerika,kakovu smo zamišljali kad smo na Zrinjevcu buljili u izloge američkog konzulata.

VL
AS
asi2013
15:33 02.02.2014.

U HRT-u se bave ideološkom borbom i bačeni milijuni će se lakše nadoknaditi.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
15:58 02.02.2014.

Nervjerojatno kako je HTV pun rodbine. Zanimalo bi me na koji se način zapošljavaju sinovi, kćeri, braća i sestre. Pa zar su oni najsposobniji novinari u RH kada pobijeđuju na natječajima, ili ima tu nećeg drugog. Zato i nije čudoo da je HTV tu gdje je, kada ima nesposobne novinare, pardon, rodbine.

VL
BU
bubimima
08:48 03.02.2014.

Turistički sam prošla 15000km po zapadnoj obali SAD-a i mogu reći da je Šarićeva reportaža prilično dobra. Prikazuje, kako je ja nazivam, "prizemnu" Ameriku (bez nebodera), a koju nemamo baš često viđati u medijima iako vjerojatno čini veći dio SAD-a. Serijal možda nije zaslužio pet vijenaca, ali svakako barem jedan, a nikako kaktuse. A Starčević je najvjerojatnije ljubomoran, ili na Šarića kao kvalitetnog novinara ili na Šarića kao svjetskog putnika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.