Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedna afera Indeks

Zbog prodaje ispita optuženi profesori

uskok, osijek, pravni fakultet
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
27.12.2013.
u 20:08

Optuženi su posrednici, studenti te profesori

USKOK je podigao optužnicu protiv 17 osoba, a među njima su i četvorica profesora s osječkog Pravnog fakulteta – Srećko Jelinić, Vlado Belaj, Igor Bojanić i Zvonimir Tomičić – koji su “pali” u jednoj od afera Indeks.

Tereti ih se da su tijekom 2012. u Osijeku u dogovoru s posrednicima Željkom Krivićem, bivšim direktorom Osječkih tržnica, i Josipom Milićem okrivljenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta a da studenti nisu polagali ispite i stvarno pokazali znanje. Kao mito za ocijene, osim novca, koristile su se i neke usluge kao što je kupnja klima-uređaja, laptopa vrijednog 4000 eura te montaže centralnog grijanja. 

>> Odvjetnici i njihova djeca sumnjiče se za namještanje ispita

Komentara 12

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
22:12 27.12.2013.

Kada bi naše pravosuđe bilo pošteno pola tog fakulteta bi trebalo u zatvor. Veliki broj studenata ne zadovoljava osnove, a dobivaju visoke ocjene, bez pismenog (budu oslobođeni) a na usmenom se zadrže 3 min, valjda koliko treba da se ocjena upiše u index. To je naša stvarnost. Onda se čude kada se pročuje kako je netko lažirao diplomu. Ako je dekan primao novce, zašto netko misli da svi oni ispod njega nisu isto učinili? Ali i ovo je kozmetičke prirode, ništa od toga neće biti. Prava sankcija za primjer drugima bi bio otkaz i zabrana ponovnog zapošljavanje u prosvjetu, pa da vidite što bi bilo mita za ocjenu. Ljudi koji ne znaju nabrojati kontinente dobivaju 5 u index, nećemo se mi još dugo riješiti ovih loših navika...

Avatar rajetin
rajetin
21:01 27.12.2013.

Kakav je to laptop za 4000 eura??????????????????????????????

KA
kafka
11:38 28.12.2013.

Ha,ha ha! A što je sa drugim visokoškolskim ustanovama? Što je s brojnim lokalnim veleučilištima gdje se dobrano uhljebljuju po političkoj liniji na račun državnog proračuna!!? Zaposle čovjeka koji će im za uzvrat vraćati uslugu puštanja njihovih. Požega, Čakovec, Zabok,abok, Rijeka, Šibenik, ..... . Protuusluge nisu samo novčane ili materijalne, mogu miti i usluga za uslugu što je teže dokazati. Ili ti meni izradiš ocjenu nekom mojem, a ja tebi izradim posao nekom tvom koji će onda meni izraditi .... .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije