Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE OPTUŽBE

Zbog prijava za seksualno uznemiravanje, Bernard Jakelić više nije u HUP-u

Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/3
11.03.2020.
u 14:59

Iako su prve informacije glasile kako je Jakelić dobio otkaz, on se kasnije javio medijima i rekao samo kako je riječ o sporazumnom raskidu ugovora.

Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i direktor regionalnog ureda Osijek, ne radi više u HUP-u, a razlog su tome, najvjerojatnije, optužbe protiv njega za navodno seksualno uznemiravanje radnih kolegica. Jakelića je, naime, više od deset zaposlenica HUP-a prijavilo za seksualno uznemiravanje na radnome mjestu.

Prijavu su poslale Uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, iz kojega su potvrdili da su zaprimili pritužbe zaposlenica protiv "osobe na rukovodećoj poziciji". Pravobraniteljica je provela ispitni postupak.

Iz HUP-a, gdje je Jakelić radio pune 24 godine, danas samo općenit komentar.

- Hrvatska udruga poslodavaca snažno zagovora odgovorno poslovanje koje uključuje nultu stopu tolerancije prema svakom obliku mogućeg nekorektnog ponašanja ili komunikacije na radnom mjestu. Stoga je vodstvo udruge, odmah nakon što je zaprimilo pritužbu na neprimjereno ponašanje pokrenulo postupak sukladno internim procedurama i zakonskim obvezama, kako bi se utvrdile sve okolnosti i trenutačno otklonila svaka osnova za takve ili slične pritužbe. U detalje postupka i pritužbi ne možemo ulaziti zbog obveze čuvanja tajnosti u postupku, a Hrvatska udruga poslodavaca i Bernard Jakelić su raskinuli radni odnos – stoji u priopćenju koje potpisuje Lea Šćrbec, direktorica komunikacija i marketinga HUP-a.

Iako su prve informacije glasile kako je Jakelić dobio otkaz, on se kasnije javio medijima i rekao samo kako je riječ o sporazumnom raskidu ugovora.

Više informacija nismo uspjeli doznati ni u osječkom HUP-u, a iako je on direktor rog regionalnog ureda, fizički tamo ne radi već godinama. Ta funkcija, naime, nije profesionalna, Jakelićevo je radno mjesto bilo u Zagrebu.

Slučaj je, pak, novinarima popodne komentirao Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

- Prije svega, imali smo neugodnu i tešku situaciju, zaprimili smo određene prigovore, sve smo odradili u roku, i po zakonu, i za nas je proces završeno. On više nije djelatnik HUP-a – rekao je Majetić.

Na upit jesu li prijavili taj slučaj, odgovorio je kako to rade "ljudi sami za sebe", ali i da su institucije uključene.

- Čitav proces je trajao dva tjedna, od prve informacije. Mi nismo sud, ni policija – dodao je, ističući kako je riječ o delikatnom slučaju pa ne može ništa otkrivati.

Komentara 8

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
19:32 11.03.2020.

Skoro sam siguran da je dobio šestocifrenu otpremninu i novo radno mjesto i novi bogati menađerski ugovor. A njih deset ili dvadeset hrabrih žena, njih će naknadno srediti. Neka Majetić ili Deranja javno kaže kolikom otpremninom su nagadili svog uglednom menađera.

Avatar ZaŠakuDollara
ZaŠakuDollara
23:30 11.03.2020.

Šonjo s Juga 2 osjetio pare i oso iz naselja.Svi su zamjenjivi ono sto ostaje je kakva si osoba

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:06 12.03.2020.

Škarine avanture i hvatanja po kancelarijama su detaljno opisali, a što je ovdje konkretno bilo, ni riječi. Više ni za guzicu ne smiješ neku uhvatiti, da ne viče - silovanje i da ne otrči Prodanoviću (nakon 10 godina).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije