Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekinuta potraga

Zbog poginulih imigranata u Italiji danas dan žalosti

imigranti (1)
04.10.2013.
u 14:37

Italija smatra kako pitanje imigranata nije samo njezino i u rješavanju toga problema joj treba pomoći cijela Europa

Do sada je iz mora izvučeno 111 posmrtnih ostataka imigranata čije je plovilo jučer potopljeno pokraj otočića Conigli nedaleko otoka Lampeduse, južno od Sicilije. Traganje za ostalima je prekinuto zbog loših vremenskih uvjeta. Iz mora je spašeno 155 osoba, od oko 500 koliko ih se nalazilo na plovilu, koje je najprije zahvatio požar, a onda se prevrnulo.

Traga se, dakle, za još više od 200 osoba. Među poginulima oko polovica su žene, te četvero djece. Pretpostavlja se da su mnogi potonuli zajedno s plovillom, pa se nalaze pod morem u olupini brodića koji ih je trebao dovesti do života nade, a odveo ih je u smrt.

Italija je današnji dan proglasila danom žalosti, a na Lampedusi će se u 18 sati održati misa za poginule.

Ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano, koji je jučer posjetio Lampedusu, izjavio je danas kako bi taj otok i njegovi stanovnici trebali dobiti Nobelovu nagradu za mir i zatražio je od Europske unije da i ona podupre taj prijedlog. Govoreći danas u parlamentu o tragediji imigranata, Angelino Alfano je upozorio kako ta tragedija vjerojatno neće biti i posljednja. Ljudi bježe s ratnih prostora, iz siromaštva, od nasilja u nadi da će na drugim prostorima pronaći dostojniji život, a na tome putu bivaju izrabljivani, maltretirani i u stalnoj opasnosti od smrti.

Italija smatra kako pitanje imigranata nije samo njezino i u rješavanju toga problema joj treba pomoći cijela Europa. Osim toga većini imigranata je Italija samo prolazna država, ulaz u Europu, pa prema tome i EU treba brinuti o svojim vanjskim granicama.

>> Potonuo brod sa 500 imigranata. Papa Franjo: To je sramota!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije