Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz Lonia trgivina

Zbog pesticida povlači se crveni grejpfrut iz Turske

Grejp
Goran Jakuš/Pixsell
25.04.2022.
u 21:48

Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u hrani

Državni inspektorat RH izvijestio je u ponedjeljak da se povlači s tržišta crveni grejpfrut, sorta RIORED, podrijetlom iz Turske, zbog utvrđenog pesticida klorpirifos - metila, a kojeg u maloprodaju stavlja Lonia trgovina.

Proizvod Crveni grejpfrut, koji se povlači, je trgovačkog imena Fruits Adam, LOT 22022. Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u hrani. Izvoznik proizvoda je MDA TARIM URUNLERI NAKLIYAT AMBALAJ ITHALAT IHRACAT SANAY VE TICARET LIMITED SIRKETI, Turska, a uvoznik slovenska tvrtka GEAPRODUCT d.o.o.

U veleprodaji proizvod na domaće tržište stavlja tvrtka NATURAL PARK iz Popovače, a u maloprodaju Lonia trgovina iz Kutine. Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, priopćila je Hrvatska agencija za hranu i poljoprivredu (HAPIH).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije