Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lipovljani

Zbog pada cijene nafte manja plaća načelniku, a nema ni regresa

Mario Ribar
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
18.03.2016.
u 15:20

- Smanjili smo plaću načelnika za 10 posto, zaposlenici ove godine neće dobiti regres ni božićnicu, a rezali smo i sve programe osim socijale i stipendija – rekao je Ribar.

- Zbog niske cijene nafte Proračun Lipovljana prošle je godine bio manji za pola milijuna kuna, nego 2014. godine, a zbog porezne reforme izgubili smo još 200.000 kuna– rekao je Mario Ribar (HSS) načelnik Lipovljana, gdje su u petak proslavili Dan općine.

Naime, ova Općina jedan bitni dio svog prihoda ostvaruje od rudne rente, temeljem istražnih bušotina INA-e, a manja cijena nafte, dovela je i do štednje u Proračunu.

- Smanjili smo plaću načelnika za 10 posto,  zaposlenici ove godine neće dobiti regres ni božićnicu, a rezali smo i sve programe osim socijale i stipendija – rekao je Ribar.

Ipak, načelnik ističe i jednu vrlo važnu stvar za njihovu općinu – početak gradnje novog čvora autoceste A3 kod Lipovljana. Radovi su počeli u siječnju i završit će za dvije godine.

- To je preduvjet razvoja naše poduzetničke zone koja će time dobiti direktni ulaz na autocestu i 1,2 kilometra infartsrukture kroz samu zonu. To će znači i i gospodarski i turistički razvoj naše općine, ali i demografski spas jer se dosta naših stanovnika iseljava u gradove zbog posla - kazuje načelnik multinacionanih Lipovljana, na čijem području žive pripadnici čak 13 nacionalnih manjina. 

>> DVD Lipovljani kupio novu vatrogasnu cisternu i kombi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije