Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi u Istri

Zbog ometanja signala razgovori s talijanskim veleposlanikom

ucka
Goran Kovačić/Pixsell
05.01.2011.
u 19:29

– Vjerujemo da su teškoće nastale zbog nepreciznosti u prijelazu s analognog na digitalni signal u Italiji i nadamo se da ćemo to riješiti u kontaktu s nama važnom susjednom zemljom – objasnio je Plenković.

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija u petak će razgovarati s talijanskim veleposlanikom u Hrvatskoj zbog talijanskog ometanja digitalnog signala u Istri, a ako ne bude rezultata, pitanje će internacionalizirati, najavio je danas državni tajnik Andrej Plenković.

– Vjerujemo da su teškoće nastale zbog nepreciznosti u prijelazu s analognog na digitalni signal u Italiji i nadamo se da ćemo to riješiti u kontaktu s nama važnom susjednom zemljom – objasnio je Plenković. Hrvatska je i u stalnom kontaktu s tajnikom Međunarodne telekomunikacijske unije, unutar koje se posebnim planom dogovaraju frekvencije jer statut Unije jamči mehanizme za rješavanje smetnji pri emitiranju.

Usporedo su i od veleposlanika RH u Italiji zatražili da kontaktira s nadležnim talijanskim vlastima, a Hrvatska agencija za poštu i telekomunikacije obavila je dva razgovora s talijanskim veleposlanikom.

Komentara 20

JU
Jurek
19:58 05.01.2011.

Ha, komentar na HRT Dnevniku.. \"Učite talijanski, mi opreme za ometanje talijana nemamo.\" ... i plaćajte pretplatu.

LO
lojtra
20:19 05.01.2011.

Kakve gluposti! Mi nemamo opremu za smetanje? To ne može biti istina. Takav ometavač naprave u končaru za tjedan dana a onda neće gledat ni talijani, ni slovenci ni naši. Tek tada mogu na stol \"argumenti\", kako je već i uobičajeno u EU. Do tada će gledati svi samo naši neće moći. Zato jer jandroković ima \"gaćice na ružice\".

V4
Vladimir12-4
08:26 06.01.2011.

Prije je trebalo 8 MHz za jedan kanal, jedan program, danas mogu metnuti 6 programa u jedan kanal ili 2 programa HD, dakle puno vise mjesta. To je samo talijanska anarhija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije