Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zbog novogodišnje tragedije 'šaman' Luka Hodak dao ostavku na sve funkcije

16.01.2009.
u 11:50

SABORSKO – Odluku o ostavci Luki Hodaku su savjetovali iz HDZ-a. To nije njegova odluka. Dobro znam kako je htio ostati i zadržati svoje funkcije. Dio je to reakcije Mate Vukovića, nekadašnjeg vijećnika u općini Saborsko i oštrog protivnika politike Luke Hodaka.

Na imanju HDZ-ova načelnika Hodaka poginuo umirovljenik

Bunika: Od halucinacija do smrti

Hodak: Spavao sam mnogo bliže vatri nego izgorjeli Barić

Po njegovim riječima, nikako nije riječ o moralnom činu. Ipak, ocijenio je da je za Saborsko i stanovnike tog kraja iznimno dobro što je do ostavke uopće došlo.

– Klupko se konačno počelo odmotavati i to je zaista dobro. Luka Hodak odgovoran je za korištenje proračunskog novca za osobne potrebe i to, nažalost, nije novost nego traje još od Oluje. Puno je malverzacija bilo još u vrijeme obnove kuća, a jedino projekti poput škole, ambulante ili elektrifikacije u kojima Općina nije imala svoje prste obavljeni su dobro. Sve ostalo postavljeno je na krivim temeljima, pa čak je i vodovod rađen onako kako je to htio Luka Hodak – bio je oštar Mate Vuković.

Moj prijatelj Ratko
U svome priopćenju Luka Hodak kaže da osjeća moralnu i ljudsku obvezu, prije svega prema obitelji svoga prijatelja Ratka Barića, biračkom tijelu, dugogodišnjim stranačkim prijateljima, ali i svekolikoj javnosti. Zato se odlučio na ostavku na čelno mjesto lokalnog HDZ-a, ali i na načelničku poziciju.

Ipak, mnogi političari tvrde da nije riječ o moralnom činu, nego o diktatu stranke.

– Ostavka je logičan postupak i on je svakako očekivan. Ipak, važno je reći da se ostavka morala dogoditi odmah, a ne sada, s tolikim odmakom. Da je stigla neposredno nakon tragičnog stradavanja Ratka Barića bila bi moralan čin, sada je jasno kako je riječ tek o posljedici odluke donesenoj unutar njegove stranke. Uostalom, Hodak je odmah isticao kako će njegovi postupci ovisiti o stavu stranke, i time je sve rečeno – istaknuo je Stjepan Mikulandrić, tajnik županijskog SDP-a.

Rade Kosanović, predsjednik SDSS-a, smatra kako je, usprkos Hodakovim zaslugama, do ostavke moralo doći.

Radio za Saborsko
– Znam da je L. Hodak puno radio za Saborsko. No nije dovoljno raditi i sve onda zapečatiti nečim lošim. Dobro je da je dao ostavku. Biti načelnik, pa makar i u tako maloj sredini, velika je odgovornost za osobu, ali i za narod koji predstavlja – zaključio je Kosanović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije