Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI I MEDIJI Očekuju li zagorski političari i novinari prljavu predizbornu kampanju

Zbog neposrednih izbora mogući i niski udarci protiv političara

17.02.2009.
u 18:11

Koliko su prljave predizborne kampanje u Zagorju, podmeću li naši političari jedni drugima i kako se u šumi informacija kojima su obasuti sa sviju strana, snalaze novinari?

– Mi ne vodimo prljavu politiku, a to je očito jer smo sudjelovali na mnogimo izborima na kojima smo predstavljali sebe i program za dobro ovog frtalja svijeta – kaže predsjednica HSS-a Vlasta Hubicki koja u svim dosadašnjim kampanjama nije imala neugodnih iskustava.

Slika ‘ljepše sebe’
U politici, kaže, ne stvara sliku ‘ljepše sebe’, nego se predstavlja takvom kakva je. U dosadašnjim kampanjama na svojoj koži prljave igre nije osjetila ni Sonja Borovčak, predsjednica SDP-a, jer, ističe, svojim ponašanjem nije davala povoda za to, ali se boji da bi za ove izbore moglo biti i toga.

– Politički protivnici nisu neprijatelji i to bi svi trebali imati na umu. Ljudima je dovoljno teško pa im ne treba obećavati nešto što se neće moći ostvariti, a u svemu najviše me boli što će se potrošiti puno novca koji bi se mogao usmjeriti nekamo drugamo gdje je potrebniji – kaže S. Borovčak.

Da dosadašnje kampanje nisu bile prljave, ocjenjuje i predsjednik HDZ-a Milivoj Škvorc.

Novo iskustvo
Za ove to ne može stopostotno reći.

– Na kraju ipak se svi rukujemo i popijemo zajedničku kavicu, stoga valja uvažavati političke suparnike i u kampanji – kaže M. Škvorc.

Mladen Kukas, novinar Večernjeg lista i Radija Stubice ističe da je do sada tek u rijetkim sredinama bilo odskakanja od poštene političke borbe. – Kad je riječ o ovim izborima, svi iščekujemo što će se dogoditi jer je to novo iskustvo, a kako je riječ o neposrednim izborima, ne bih isključio mogućnosti i niskih udaraca – kaže M. Kukas.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije